Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Crowdfunding: Financiering en marketinginstrument van ideeën

Crowdfunding is een innovatieve manier van financieren en sterk in opmars. Naast het vergaren van het benodigde kapitaal is het ook, mits op de juiste wijze ingezet, een goed marketinginstrument. Micha van de Water vertelt alles over crowdfunding op woensdag 21 januari in Stadkamer.

Crowdfunding als marketinginstrument

Crowdfunding is volgens de media tegenwoordig dé manier om een goed idee te financieren. Door een grote groep mensen een kleine bijdrage te vragen worden dromen gerealiseerd en bedrijven opgestart. Is crowdfunding echt de oplossing voor terugtrekkende banken en opdrogende subsidies of is het gewoon een hype? En hoe werkt dat dan?

Tijdens een interactieve presentatie zal Micha van de Water van Move Your Crowd laten zien dat crowdfunding veel meer is dan het vergaren van het benodigde kapitaal. Het is een marketinginstrument, dat je naast geld ook naamsbekendheid, klanten, omzet en ambassadeurs kan opleveren. Ook voor een vereniging, een stichting of het goede doel zijn er legio mogelijkheden. Maar het gaat niet van zelf! Crowdfunding vergt een goede voorbereiding, doorzettingsvermogen, tijd en energie. Niet elk idee of project leent zich ervoor, maar wanneer dat het geval is, dan levert het je meer op dan geld alleen.

Move Your Crowd

Move Your Crowd is opgericht door Micha van de Water. Na zijn studie Management Economie en Recht is hij als bankier werkzaam geweest bij ABN AMRO Bank. Na een succesvolle carrière besloot hij in 2004 zijn droom waar te gaan maken: een eigen bedrijf. Move Your Crowd helpt ondernemende mensen dromen om te zetten in werkelijkheid; door het verkrijgen van een financiering en het opbouwen van een netwerk.

De lezing Crowdfunding start woensdag 21 januari om 20.00 uur Stadkamer Centrum (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Entree: 8,00 of 7,00 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button