EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

COELO had voorlopige cijfers – OZB stijging Zwolle binnen de perken

De stijging van de Onroerende Zaak Belasting voor Zwolle blijft 1,6 % zoals in de begroting is aangegeven en door de raad in december is vastgesteld.  Dit in tegenstelling tot hetgeen stond vermeld in het rapport van de COELO waarin sprake was van een stijging van 2,6 %.

Elk jaar maakt het gezaghebbende instituut het COELO een overzicht van de lokale lasten binnen de grotere gemeenten in Nederland. Dit jaar heeft de COELO voor Zwolle echter gebruik gemaakt van de voorlopige cijfers en niet de definitieve zoals deze in december zijn vastgesteld. Hierdoor is met name voor het OZB gedeelte een verkeerd percentage opgenomen. Overigens is het niet de eerste keer dat het COELO voorlopige cijfers heeft gebruikt voor de rapportage. Ook vorig jaar was dit het geval.

Wethouder Financiën Jan Brink lichtte maandagavond  de acties naar aanleiding van de foutieve vermelding toe aan de raad: ‘Vorig jaar klopten  de gegevens van COELO ook niet. Dat maakt wel dat wij nu afspraken hebben gemaakt met het COELO. Uiteraard zijn zij ook op zoek naar zorgvuldige rapportages. De tarieven worden gecorrigeerd, in de Atlas komt het goed te staan. Voor volgend jaar gaan wij halverwege december contact opnemen met COELO om te verzekeren dat ze uit gaan van de goede cijfers om ervoor te zorgen dat het op de goede wijze wordt doorgevoerd. Zowel in de eerste rapportage én in de Atlas’.

RTV Focus Zwolle heeft in de eerdere berichtgeving de cijfers van de COELO overgenomen. Het betroffen dus voorlopige cijfers voor het OZB die later naar beneden zijn bijgesteld door de gemeente Zwolle.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button