HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse handbalheren pakken weer punt van nog een koploper!

Het nieuwe jaar begint met een punt voor de mannen van SV Zwolle Handbal. In het duel tegen het tweede team HV Duiven hebben de Zwollenaren weer een stuntje uit kunnen halen. Met een ruststand van 11-10 bleken de ploegen al zeer aan elkaar gewaagd en uiteindelijk werd met een eindstand van 23-23 de punten verdeeld. SV Zwolle snoept weer een punt van een koploper.

Afgelopen zondag ontvingen de handbalheren van SV Zwolle de nieuwe koploper van de competitie thuis. Het zou een zware kluif worden, want de Duivenaren hadden een goede en imponerende staat van dienst: negen winst, één verlies en één gelijk. In de eerste confrontatie bleek Duiven al een moeilijke tegenstander. In eigen huis won deze toentertijd met 28-19.

Als voorbereiding hebben de heren nog een “afmat” training mogen genieten. “Even iedereen op scherp zetten”, was de gedachte. Of het echt geholpen heeft, wordt even in het midden gelaten. Er werd in ieder geval gefocust begonnen aan de wedstrijd, maar het was weer even aftasten. Duiven opent met twee doelpunten achter elkaar en Zwolle probeerde daarna de schade te herstellen door gelijk te maken. Zo liep het vrijwel de eerste fase van de wedstrijd: heen en weer werd er gescoord.

Na de 5-5 zag SV Zwolle de kans om een paar doelpunten uit te lopen. De verdediging werd redelijk stabiel neergezet en aanvallend werden vele kansen benut. Echter aan het einde van de eerste helft verslapte Zwolle een klein beetje of deed Duiven er een klein schepje bovenop. In ieder geval werd het mogelijk gemaakt dat Duiven zowel van afstand als door de verdediging tot scoren kwamen. Hierdoor werd een voorsprong van drie doelpunten gereduceerd tot slechts één. De ruststand werd 11-10.

De rust gaf de heren even de gelegenheid om zaken op orde te stellen. Scherper op de verdediging en de aanvallen zorgvuldig aanpakken. De lange aanvallers moesten eerder aangepakt worden en de (rug)dekking zou een stapje extra moeten doen om elkaar te ondersteunen.

Met onder andere deze adviezen op zak werd de tweede helft aangegaan. Ondanks de goede wil, hadden de heren toch moeite de slim spelende mannen uit Duiven tegen te houden. Met de juiste combinaties en druk werden de Zwollenaren het moeilijk gemaakt. De gasten konden gevarieerd het doel vinden. Toch bleef ook de Zwolse formatie haar best doen en beide teams hielden elkaar in evenwicht.

De thuisploeg kon steeds een uitgelopen stand inhalen en weer gelijk maken. Tot vier keer toe al na de rust en hieruit bleek dat SV Zwolle vandaag de wil en zin had om een goede tegenstand te bieden aan de koploper. Na de 16-16 rond het eerste kwartier in de tweede helft, werd het iets rommeliger. De heren waren iets slordiger gaan handballen en moesten daardoor iets incasseren. Het spel bleef aan beide kanten met snelheid gespeeld te worden en op een gegeven moment herpakte Zwolle zich en vocht weer terug.

Mede door een paar goede break-outs bleven de mannen nog in de race. Het was een periode van onzekerheid en het kon alle kanten op gaan. De eindfase bleef spannend en alle zeilen moesten bijgezet worden om bij te blijven. Inmiddels heeft de tegenstander meer druk gezet op de thuisploeg, waarbij de wedstrijd lichtelijk kantelde in het voordeel van de gasten.

In de laatste minuten kwam SV Zwolle nog in ondertal te staan bij een stand van 21-23. Er werd verwacht dat er gretig van het voordeel gebruik gemaakt zou worden, maar dat bleef uit en Zwolle hield zich keurig staande. Met een man minder werd er zelfs nog gescoord! Dit gaf blijkbaar een extra boost en dat samen met een uitstekend keepende Arno te Wiele kregen de heren vleugels.

Zo kon zelfs de jarige Jordy Hendriks in de laatste minuut de gelijkmaker maken in een break-out! Het publiek ontplofte bij het vallen van dit doelpunt! Nu was het zaak dat er niet in de laatste seconden alsnog een tegendoelpunt valt! Gelukkig waren de mannen zo gefocust en maakten de verdediging ondoordringbaar, totdat de scheidsrechter deze zinderende wedstrijd affloot met een eindstand van 23-23.

De heren danken het publiek welke weer in grote aantallen aanwezig was voor hun sportieve aanmoedigingen en gezelligheid tijdens en na de wedstrijd.

Doelpuntmakers:

Bart Kroeze 6
Rik Talens 4
Hans Kan 3
Luuk Broers 2
Patrick Dania 2
Robert ter Stege 2
Jordy Hendriks 1
Lesley Rigter 1
Mark Brijan 1
Rens Ruiter 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button