Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Cityroom Jazz’: een nieuw formule in de Stadkamer

Zwolle – Zaterdag 26 oktober zal de eerste editie plaatsvinden van CITYROOM JAZZ. In het auditorium van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes zullen achtereenvolgens de Meander Bigband en de Bogerman Bigband van zich laten horen. In Zwolle is dit de eerste keer dat er in de Stadkamer een Jazzevent wordt georganiseerd.

 

Hoewel beide bigbands topografisch geen connectie hebben, is er wel een lange band tussen beide. Dirigent van de Bogerman Bigband, Anne Oosterhaven, gold ten tijde van de oprichting van de Meander Bigband als levend voorbeeld voor muziekdocent Albert Dam. Daardoor kennen beide schoolbands inmiddels een lange traditie van respectievelijk 30 en 20 jaar muziekonderwijs op hoog niveau.

Zaterdag 26 oktober is het dus een weerzien van beide bands en zullen ze tevens samen een act verzorgen. Om 14.00 uur start de Meander Bigband en na de saxofoonworkshop van Kees Romers zal de Bogerman Bigband het jazztreffen afsluiten. De toegang is gratis, maar er ligt wel een open saxofoonkoffer bij de uitgang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button