Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

LEFF: werken aan een gezonde leefstijl

Zwolle – Hoeveel suikerklontjes zitten er in een glas cola? Welke producten zijn écht gezond en welke kun je beter laten staan? Op 5 november start Travers Welzijn met een nieuwe groep LEFF waar onder meer deze vragen worden beantwoord. Spelenderwijs gaan ouders en kinderen twintig weken lang aan de slag om te werken aan een gezonde leefstijl.

LEFF is er voor kinderen van 7 tot 13 jaar en hun ouder(s) die willen werken aan een gezond gewicht. “We gaan samen aan de slag om een gezondere leefstijl aan te leren”, vertelt LEFF-coach Helga van den Berg. Ieder gezin heeft zijn eigen doelen waarmee ze thuis aan de slag gaan. “Een gezonde leefstijl hoeft niet moeilijk te zijn en dat laten we met concrete handvatten en tips zien. Daarnaast draagt het bij aan betere schoolprestaties en verbetert hierdoor het zelfvertrouwen en zelfbeeld van het kind.”

Leuk én leerzaam

Twintig weken lang komt de groep een keer per week samen. Helga: “We starten met de hele groep: ouders en kinderen. We hebben het dan over voeding en gedrag. Aan de hand van leuke opdrachten en nieuwe kennis leren de deelnemers meer over een gezonde leefstijl. Na een uurtje gaan de kinderen naar de beweegles en kunnen de ouders met elkaar praten over gezond opvoeden.” Elke week is het programma anders. “Met de kinderen gaan we bijvoorbeeld een speurtocht door de supermarkt doen. Wat is gezond en wat kun je beter laten staan?”

Meedoen?

De (gratis) LEFF-bijeenkomsten zijn na schooltijd op dinsdag van 16.00 – 18.00 uur. Wil je samen met jouw kind meedoen of heb je vragen? Neem dan contact op met Helga via h.vdberg@travers.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button