KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Circulaire economie in de praktijk: dit gebeurt er tijdens de Week van de Circulaire Economie in Regio Zwolle

Zwolle – De circulaire economie wordt langzaam zichtbaarder in de praktijk van alledag en steeds meer bedrijven schakelen over naar circulaire producten en verdienmodellen. Ook in regio Zwolle gebeurt er van alles op dit vlak. In de Week van de Circulaire Economie laten we zien wat we in deze regio in huis hebben.

Op 7 februari start de Week van de Circulaire Economie met een inspirerende kick-off met als thema ‘vernieuwend ondernemen’. In deze zakelijke mini-conferentie inspireren zowel lokale ondernemers en bestuurders als landelijke sprekers je om ook met de circulaire economie aan de slag te gaan. Op het programma staan korte debatrondes tussen ondernemers, overheid en publiek rondom circulair ondernemen en een keynote van Emma van der Leest. Zij laat ons zien dat een circulaire economie vraagt om een nieuwe manier van denken, ontwerpen, produceren en samenwerken. Dit evenement is zowel digitaal als fysiek (mits toegestaan) bij te wonen.

Impactdiner

Ook staat er een Impactdiner rond het thema ‘circular textiles’ op de agenda. We willen alle bedrijfsleiders, initiatiefnemers en bestuurders die willen bijdragen aan een circulaire kleding- en textielindustrie uitnodigen om mee te doen en samen na te denken hoe we de kleding- en textielkringloop kunnen sluiten. In een World Café setting proberen we samen de lokale issues boven tafel te krijgen en stellen we een gezamenlijk actieplan op dat bijdraagt aan serieuze oplossingen. Een Impactdiner staat voor verbinding, actie en duurzame oplossingen. Je bent van harte welkom op 10 februari als je daar ook onderdeel van wilt zijn.

Inspiratieroute

In het weekend van 12 en 13 februari is er een inspiratieroute door de binnenstad van Zwolle waar iedereen middels een audiotour het circulaire verhaal van verleden, heden en toekomst kan volgen. Hier laten plekken, kunstenaars en ondernemers je zien waar het begon, wat er allemaal gebeurt en welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst.

Deze activiteiten worden georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in de praktische toepassing van de circulaire economie.

Meer informatie over de evenementen en het aanmelden is te vinden op https://www.impactmakerszwolle.nl/programma.

Gerelateerde artikelen

Back to top button