EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Horeca in Zwolle zaterdag open met wijntjes, biertjes en borrels tegen maatregelen in

Zwolle – De maat is vol voor de horeca ondernemers in Zwolle. Zaterdag 15 januari openen zij op een verantwoorde manier hun deuren. De opening is een soort protestactie naar de overheid om te laten zien dat de horeca verantwoord open kan. Het is een noodkreet voor horeca ondernemers die in twee jaar tijd bijna net zoveel dicht als open zijn geweest.

Horeca ondernemers van het Vliegende Paard, The Dublin House en D’Andreas zijn druk bezig met het klaarmaken van de horecagelegenheden voor zaterdag 15 januari.

Horecaondernemers staan te popelen

Dennis Kaatman eigenaar van het Vliegende Paard geeft aan dat hij de noodzaak voelt om te laten zien dat het zo niet langer kan: “Wij zijn nu bijna twee jaar onderweg en hebben ons in alles geschikt. Je ziet dat het welzijn van mij, mijn medewerkers en de maatschappij in het gedrang komt, wij snakken naar meer. Morgen doen wij het heel netjes, ik denk dat het best druk kan worden want mensen willen ontzettend graag. Het wordt nog geen dansen en stappen, maar ik hoop dat wij kunnen laten zien dat je in de horeca gewoon veilig kan verblijven.”

Eigenaresse Hetty D’Andrea vertelt dat D’Andrea erg druk is met het afhaalconcept dat zij al sinds de lockdown doen, maar ook met de voorbereiding voor de opening: “Wij gaan morgen uiteraard open, want wij voeren mee met deze actie en willen onze collega’s natuurlijk ondersteunen”. Mensen zijn van harte welkom om een lekker wijntje te komen drinken en wij kunnen zorgen voor borrelplankjes. Wij gaan roeien met de riemen die wij hebben.”

The Dublin House van eigenaar Jan Briek gaat ook open: “Wij gaan de gasten lekker verwennen, mooie goede cocktails serveren, burgers flippen op de houtskoolgrill en veel speciaal bier schenken. Iedereen is blij, het hele team staat te popelen. Dit is wat wij graag doen en nu kan het weer even. Wij gaan gewoon een lekkere mooie sfeer neerzetten voor iedereen.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button