Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

CDA Zwolle pleit voor lokaal verbod op lachgas

Zwolle – CDA Zwolle wilt dat er een verbod komt op lachgas in de Overijsselse hoofdstad – net zoals in Arnhem en andere steden. Op dit moment is lachgas nog legaal.

Dat lachgas gezondheidsrisico’s met zich meebrengt is niet onbekend: ”Een verbod op lachgas helpt de beschikbaarheid en daarmee het gebruik terug te dringen. Het is echter belangrijk om daarnaast ook in te zetten op goede voorlichting en preventie”, aldus het Trimbos-instituut.

Drugs is genormaliseerd onder jongeren in Zwolle

Uit recent onderzoek van Bureau Beke blijkt dat jeugdagenten, wijkmanagers en medewerkers in het onderwijs aangeven dat lachgas populair is onder jongeren. Volgens het bureau is het gebruik van drugs onder jongeren steeds meer genormaliseerd: ‘Er worden veel soorten drugs gebruikt in Zwolle: wiet, lachgas, cocaïne, amfetamine, xtc en 3-MMC12. Jeugdagenten, wijkmanagers en medewerkers in het onderwijs vertellen dat vooral lachgas ontzettend populair is onder jongeren’, blijkt uit het onderzoek.

De CDA wil dat Zwolle met een verbod komt voordat er een landelijk verbod is (begin 2022). ”Zwolle moet niet willen wachten op een landelijk verbod, om verdere gezondheidsschade, milieuschade en normalisering van en door gebruik onder Zwolse jongeren te voorkomen”, zegt de partij.

Vanavond roept het CDA het college op om wet – en regelgeving zo aan te passen dat er in Zwolle, net als in Arnhem en een aantal andere steden, een verbod op lachgas komt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button