EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Canadese warenhuis Hudson’s Bay in V&D pand Zwolle

Zwolle – De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay wil in de komende twee jaar twintig vestigingen openen in Nederland. Dit meldt de Volkskrant vandaag. Verschillende oude V&D-panden worden hiervoor in gebruik genomen. Ook het pand in Zwolle staat op het verlanglijstje van het Canadese concern, evenals de panden in Amsterdam, Haarlem, Amstelveen, Almere, Den Haag, Rotterdam, Breda, Den Bosch, Amersfoort en Enschede.

Verbouwing

Alle panden zullen eerst verbouwd worden. Enige tijd is het concern in beeld geweest als overname kandidaat voor de V&D keten. Een overname was echter snel van de baan omdat het V&D concept volgens de firma sterk verouderd was.

Hoogwaardige locaties

Wel was er belangstelling voor de panden op hoogwaardige locaties. De eerste vestiging moet in augustus 2017 open gaan. Het gaat om twee concepten die het concern wil introduceren. De warenhuisketen Hudson’s Bay en de outlet Saks OFF 5TH, een outlet-warenhuis waar sterk afgeprijsde merkkleding wordt aangeboden.

65 duizend medewerkers

Hudson’s Bay is het oudste bedrijf van Canada en het één na oudste bedrijf van Amerika. Het is een verzameling retail outlets. Wereldwijd hebben ze 450 warenhuizen en 65 duizend medewerkers. Vorig jaar kochten ze nog de Duitse warenhuisketen Kaufhof op.

Banen

De vestigingen in de Nederlandse V&D panden leveren naar verwachting 2500 banen op. De verbouwing zal volgens het bedrijf werk bieden aan ongeveer 2500 mensen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button