112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Snijders over rellen: ‘Alle grenzen overschreden, volstrekt onacceptabel’

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reageert met afschuw op de onregelmatigheden in de Zwolse binnenstad. Enkele relschoppers werden zondag aangehouden en de komende dagen gaat de opsporing volop door. “De onruststokers hebben alle grenzen overschreden, van het illegaal afsteken van vuurwerk tot aan geweld tegen de politie. Volstrekt onacceptabel!”, reageert Snijders in een verklaring.

“Ik kijk terug op een hectische dag en avond. De rust is weergekeerd, we hebben de situatie onder controle.” Maandagavond rond acht uur liep het aardig uit de hand in de Zwolse binnenstad. Jongeren hadden zich in grote aantallen verzameld op de Grote Markt in Zwolle. Een uur voor het ingaan van de avondklok sloeg de sfeer om en begon de groep luid te roepen en te scanderen tegen de politie. Er werd vuurwerk gegooid en verschillende straatstenen gingen uit de grond. Daarop werden er charges uitgevoerd door de politie.

Er zijn enkele aanhoudingen verricht en de komende dagen gaat de opsporing volop door. Burgemeester Peter Snijders

 

“Volstrekt onacceptabel en daarom is de ME in actie gekomen en heb ik in afstemming met de driehoek een noodbevel moeten uitvaardigen. Er zijn enkele aanhoudingen verricht en de komende dagen gaat de opsporing volop door.”, aldus Snijders.

tekst gaat verder onder de foto

Foto © Hugo Janssen

 

De burgervader ziet zich hierbij gesteund door vele Zwollenaren: “Ik heb gemerkt dat er in de Zwolse samenleving veel onbegrip is over de acties van vanavond. Zwollenaren hebben met bewoordingen zoals sensatiezoekers massaal laten weten dat zij dit niet willen in hun stad. En daar sta ik volledig achter. In Zwolle gaan we met respect om met elkaar en willen we elkaar juist helpen in deze zware periode.”

Snijders die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio IJsselland en dagelijks bezig is met het bestrijden van deze crisis noemt de rellen het tegenovergestelde van wat nodig is in deze tijden: “Bijeenkomsten als deze dragen op geen enkele manier bij aan het bestrijden van het virus, integendeel, ze zorgen voor polarisatie en tweespalt in onze samenleving, terwijl nu eendracht en solidariteit nodig zijn om met elkaar deze crisis door te komen. We moeten het samen doen. Spreek elkaar hier ook op aan.”

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button