Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Burgemeester en wethouders rijden mee in volle Deltion bus

Door: Chantal Kuipers | Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders ging donderdag de stad in. De hele dag werd het college geïnformeerd over het reilen en zeilen in de stad door ondernemers, instellingen en verenigingen.

Zo gingen de burgemeester en wethouders onder meer mee met de Deltion bus voor een ritje langs de school. Op deze manier konden de stadsbestuurders zelf ervaren hoe druk deze lijn is. Onderweg gaven de mannen van Keolis uitleg over de drukte van de bus. “Het komt vooral doordat leerlingen altijd in lijn 7 stappen terwijl er ook andere lijnen zijn die langs de scholen gaan. ”

tekst gaat verder onder de foto

Ondanks dat verkeersregelaars scholieren naar andere lijnen begeleiden, blijven ze vaak toch wachten op de “oude” lijn 7. Ze hebben ook een eigen verantwoordelijkheid om op tijd te komen. Geen enkele leerling hoeft langer dan vijf minuten te wachten.”

Waar op de heenweg nog genoeg plek was, was het op de terugweg na een korte stop bij het Deltion College dringen geblazen. De meeste leerlingen pasten er, mede door de extra lange bussen, in maar toch waren er ook leerlingen die op de volgende bus moesten wachten. Lang duurde het niet totdat de volgende bus kwam.

Na de rondrit dronk het college koffie met medewerkers van de bus. Tijdens dit gesprek werd er gevraagd of er nog knel- of verbeterpunten waren waar eventueel iets aan gedaan zou kunnen worden. De medewerkers gaven aan vooral blij te zijn met de nieuwe busbrug waardoor de situatie overzichtelijker is geworden voor zowel de passagiers als de voetgangers.


Back to top button