Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

TalentStad staat stil bij wereldwijde waterproblematiek

Zwolle – TalentStad Beroepscollege deelde vrijdagmiddag op haar schoolplein aan de Blaloweg zeshonderd waterflesjes uit. Dit gebeurde in het het kader van Wereldwaterdag. De onderwijsinstelling greep de kans om het belang van water bij de leerlingen onder de aandacht te brengen. Eerder op de ochtend om elf uur luidden de klokken van de Peperbus om aandacht te vragen voor Wereldwaterdag.

De school vindt het belangrijk dat de leerlingen er bewust van zijn dat  schoon drinkwater niet vanzelfsprekend is. “Op TalentStad staan we daar graag even bij stil. Wij zijn een gezonde school. Daarom hebben we onlangs een speciaal watertappunt in de aula geopend, waar leerlingen fris, vers leidingwater kunnen tappen. Het drinken van water is zelfs tijdens de lessen toegestaan,” zegt Roline Kranenborg, woordvoerder van TalentStad Beroepscollege.

De jaarlijkse Wereldwaterdag is een internationale dag in het teken van water. De Verenigde Naties besloten begin jaren ’90 ieder jaar op 22 maart de wereldwijde waterproblematiek onder de aandacht te brengen door het verspreiden van informatie over water en het organiseren van watergerelateerde evenementen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button