Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Buitensporig’ wachtruimte geopend op Station Zwolle

Initiatieven kunnen ruimte gebruiken voor activiteiten; kosten tussen de 50 en 250 euro per dag

Zwolle – Donderdagmiddag is op het station Zwolle een nieuwe wachtruimte geopend. Onder de naam ‘Buitensporig’ gaat een groep van 6 initiatiefnemers het wachten voor het publiek aangenamer maken. In de oude stationshal, op de locatie waar altijd de Bruna zat, heeft de groep een creatieve wachtruimte ingericht. Het project ‘Buitensporig’ heeft de ruimte tijdelijk in gebruik van de NS.

Oproep  om te programmeren

Naast een onderzoek,  wat voor mensen het wachten aangenamer zou maken,  zet de groep ook in op ‘inhoudelijk vermaak’.  Ze gaat dit doen door burgers, organisaties en commerciële bedrijven uit te nodigen de ruimte voor een dag te  ‘programmeren’ met een activiteit.


Kosten voor realisatie openbare programmering in Buitensporig:

• Prijs non-profit organisaties en zelfstandig ondernemers (ZP): € 100,- per dag

• Prijs particulieren: € 50,- per dag

• Prijs commerciële bedrijven: € 250,- per dag


Interview met initiatiefnemer Gooitske Zijlstra over het onderzoek en de website voor de programmering

Interview met initiatiefnemer Saar van der Spek over het soort activiteiten en de tarieven per dag

De initiatiefnemers  omschrijven Buitensporig als een nieuwe, tijdelijke plek waar je aangenaam kunt wachten: “Op de volgende trein, op reisgenoten of tot de regen is gestopt. Om het wachten wat te verzachten, vinden er allerlei verschillende activiteiten en programma’s plaats. Van muziek, workshops, exposities en lezingen tot debatten, misschien wel een puzzelmarathon, een yogasessie of een pop-up kapper. Er kan heel veel, als het maar openbaar toegankelijk én een beetje Buitensporig is… Buitensporig Zwolle bedenkt de programmering bij voorkeur niet zelf, maar vooral met buurtbewoners, passanten, ondernemers, kunstenaars en bedrijven. En misschien wel met jou!”

Dit project is een idee van Jerry van der Bol, Sander Groenink, Saar van der Spek, Ivar van Veen en Gooitske Zijlstra.

Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button