Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Buitenlesdag: Kinderen de Schatgraver ontdekken waardevolle stoepplantjes op het schoolplein

Zwolle – Kinderen van groep 3 en groep 6 van basisschool de Schatgraver hebben dinsdag meegedaan aan  de Nationale Buitenlesdag van Jantje Beton en IVN Natuureducatie.

Dit jaar stond de buitenlesdag in het teken van stoepplantjes en botanisch stoepkrijten. De leerlingen van de Schatgraver gingen buiten op onderzoek uit naar plantjes die tussen stenen en tegels groeien. Ze werden daarbij geholpen door een vrijwilliger van IVN en de Natuur en Milieu Educatie makelaar van de gemeente Zwolle. Na de buitenles kregen de kinderen vergeet-me-niet zaadjes mee naar huis en leskaartjes over beestjes op plantjes zodat ze thuis verder op zoek kunnen in de natuur.

Bewust omgaan met natuur en zorg dragen voor de aarde

De Schatgraver deed graag mee aan de buitenlesdag. Vanuit haar christelijke overtuiging wil de school de kinderen door deze lessen verwondering van de natuur laten ervaren. Ook wil de school kinderen bewust maken over het omgaan met de natuur en zorg te dragen voor onze aarde. Bovendien leren kinderen buiten op een andere manier. Door bewegend bezig te zijn, kunnen de kinderen het beter onthouden.

Buitenles niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling

Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.

Met de buitenlesdag willen initiatiefnemers Jantje Beton en IVN Natuureducatie leerkrachten stimuleren en ze handvatten geven om meer lessen in de buitenlucht te laten plaatsvinden. Op de website buitenlesdag.nl zijn meer dan 100 uitgewerkte buitenlessen te vinden voor bijvoorbeeld rekenen, taal en geschiedenis.
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button