112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brand bij kringloopwinkel aan de Rieteweg; bewoners geëvacueerd

Video Hugo Janssen

Zwolle – De brandweer in Zwolle moest vrijdagavond uitrukken voor een mogelijke brand aan de Rieteweg in Zwolle. Omstreeks half tien kwam de melding binnen van brandgerucht bij de kringloopwinkel in de straat.

Bij aankomst trof de brandweer het bedrijfspand aan waar op dat moment veel rook in stond. De brandweer heeft opgeschaald naar een middelgrote brand. Er werd een hoogwerker ingezet en een tankautospuit om de brand van bovenaf te bestrijden.

De brand lijkt te zijn ontstaan bij een trap die naar boven leidde. Het ging om een oude trap die niet meer werd gebruikt en die van buiten ook volledig was dichtgetimmerd. Brandstichting is daardoor uitgesloten. De brand lijkt een technische oorzaak te hebben. Het pand heeft beneden een winkel en boven woningen. De bewoners boven roken in de loop van de avond een ontzettend verbrande lucht waarop de brandweer werd gebeld. Zowel beneden als boven is er sprake van behoorlijke schade.

Bovenliggende appartementen zijn uit voorzorg ontruimd. Niemand raakte bij de brand gewond. Maar de vier bewoners kunnen vannacht niet meer naar huis.

Er volgt nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Gerelateerde artikelen

Back to top button