KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Bovenste Knoopje Open breekt met tweeluik van podcastreeks en voorstelling uit coronatijd

Zwolle – Gezelschap Bovenste Knoopje Open brengt op 1 september tweewekelijks een aflevering van hun
zesdelige podcastreeks getiteld Liftmuziek uit, dat zij hebben kunnen maken de Werkplaats van Zwolse theaters. Op 5 oktober zal vervolgens om 20:30 uur hun gelijknamige kleinkunstvoorstelling in première gaan in schouwburg Odeon. De twee producties zijn samen een tweeluik als onderzoek naar het onderwerp intimiteit.

Liftmuziek de podcast

In deze podcast volg je elke aflevering één van de zoektochten van Bovenste Knoopje Open naar het schrijven van telkens een nieuw lied, n.a.v. van interviews. Zo spreken ze psycholoog en schrijver Paul Verhaeghe, cabaretier Hans Sibbel, mannenemancipator Jens van Tricht, onderzoeker en journalist Roanne van
Voorst en acteurs, theatermakers George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël en Osilah over haar verleden als
vluchteling. Liftmuziek de podcast doet zodoende een oproep naar het belang van een intieme relatie tot
onszelf, de Ander en natuur om ons heen. Fragmentarisch aan elkaar geregen met steeds weer een
vertelling over de dag van het interview als rode draad van het geheel, liften ze, als het ware, voor elke
aflevering steeds met een ander mee.

Gepaard met de podcastreeks verschijnt een kort Live album met daarop de zes nummers uit alle
afleveringen.

Liftmuziek de voorstelling

In Liftmuziek de voorstelling brengt Bovenste Knoopje Open, met hun vierkoppige band van multi instrumentalisten, de muziek en verhalen van hun gelijknamige podcastreeks naar het podium. Een intieme kleinkunstvoorstelling, met prachtige Nederlandstalige muziek, die je zowel breed doet glimlachen als je neus op de pijnlijke feiten drukt. Na hun première bij Zwolse theaters touren zij met deze voorstelling langs theaters in heel Nederland.

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open is een gezelschap uit Zwolle dat kleinkunst en muziek maakt. Ze treden met hun voorstellingen en als vierkoppige band op in theaters en op festivals door heel het land. Bovenste Knoopje Open streeft naar een ontwapenende ontmoeting met het publiek. Hun voorstellingen zijn poëtisch, integer en soms op het scherpst van de snede. Ze verstaan hun ambacht als verhalenvertellers uitmuntend in klank en woord.

Meer informatie Tickets première

Gerelateerde artikelen

Back to top button