Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bevrijdingsfestival Overijssel kan doorgaan oordeelt de rechter

Het Bevrijdingsfestival Overijssel dat op 5 mei in Zwolle wordt gehouden kan doorgaan. Ook worden er geen geluidsbeperkingen opgelegd. Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel. Omwonenden vroegen om een schorsing van de ontheffing of een verlaging van de maximale geluidsniveaus omdat zij bang zijn voor onduldbare geluidsoverlast.

Een schorsing van de geluidsontheffing in dit late stadium zou er feitelijk op neer komen dat het festival niet, althans niet in de geplande omvang, door zal kunnen gaan. Los van de eventuele gevolgen daarvan voor de contracten met de artiesten en de financiële schade voor de organisatie, acht de voorzieningenrechter het te elfder ure afblazen van het evenement onverantwoord gelet op de grote problemen die dit zal kunnen geven voor de openbare orde en veiligheid. De kans is groot dat eventuele berichtgeving over afgelasting van het Bevrijdingsfestival potentiële bezoekers van het festival niet tijdig zal bereiken, zodat zij toch in grote getale naar Zwolle zullen afreizen en aldaar aangekomen worden geconfronteerd met het niet doorgaan van het evenement en hun vertier elders in de binnenstad zullen zoeken.

Ook verlaging van de geluidsnorm, waardoor mogelijk niet de gewenste muziekkwaliteit kan worden geboden, acht de voorzieningenrechter niet aangewezen omdat ook dit zal kunnen leiden tot niet voorziene effecten voor de openbare orde en veiligheid in verband met teleurgestelde bezoekers die het festival vroegtijdig verlaten en zich massaal naar andere plaatsen in de stad zullen begeven, zoals de IJsselhallen. Hiermee is bij de voorbereidingen geen rekening gehouden.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button