Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

KNVB betreurt acties politie bij Bekerfinale

De KNVB heeft teleurgesteld gereageerd op de aankondiging van de politievakbonden om tijdens de KNVB bekerfinale actie te voeren.

De politievakbonden willen voorafgaand aan de bekerfinale met een parachutist landen op het speelveld in De Kuip om aandacht te vragen voor een cao-conflict met het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De KNVB vindt het betreurenswaardig dat het voetbal wordt gebruikt als actiemiddel in een cao-conflict tussen werknemer en werkgever. Met name omdat de KNVB geen partij is in het arbeidsconflict en zowel de politie als het Ministerie van Veiligheid en Justitie belangrijke partners zijn.

De KNVB respecteert het recht om actie te voeren, maar vraagt zich hardop af of de acties niet buiten het voetbal om hadden gekund. Het stadion moet een podium blijven voor voetballers, niet voor actievoerders. Zeker zondag, als FC Groningen en PEC Zwolle aantreden voor het hoogtepunt van het KNVB bekertoernooi.

Niet blokkeren

De KNVB zal de aangekondigde actie zondag niet blokkeren, omdat het belangrijkste uitgangspunt voor de voetbalbond is dat de bekerfinale door kan gaan en de duizenden supporters van beide clubs de wedstrijd op normale wijze kunnen bezoeken.

De landing van de actievoerders moet voorafgaand aan de wedstrijd plaatsvinden, zodat de spelers van PEC Zwolle en FC Groningen en het arbitrale team voor deze belangrijke wedstrijd er geen last van ondervinden en hun veiligheid gewaarborgd wordt.

De wedstrijd zal ook gewoon worden gespeeld met de originele wedstrijdbal. De verantwoordelijkheid voor de parachutist en de landing is vanzelfsprekend volledig in handen van de actievoerders.

Gerelateerde artikelen

Back to top button