EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Beste vinylzaak van Benelux ‘Diskid’ ademt muziek

Zwolle – Platenzaak Diskid is dit jaar wederom uitgeroepen tot Vinylzaak van het jaar. Het platenwinkeltje aan de Sassenstraat was vorig jaar ook al de beste van Benelux. De winnaar van deze prijs is niet gekozen door een vakjury maar door de liefhebbers van grammofoonplaten zelf.

Diskid bestaat inmiddels al 32 jaar. Hank Monteban begon zijn bedrijfje aan de Vechtstraat in de wijk Diezerpoort. De zaak groeide en samen met zijn partner Antoinette Kroon besloot Hank om naar de binnenstad te verhuizen. Vinylliefhebbers konden voortaan terecht aan de Spoelstraat tot het moment dat Diskid wel moest gaan verhuizen in 2015. Door de sloop van de oude bibliotheek en de bouw van kledinggigant Zara aan de Diezerstraat dreigde de platenzaak opgeslokt te worden in een enorme bouwput.

Diskid vond een nieuw onderkomen aan de Sassenstraat. “We zijn ontzettend blij met de huidige plek. Veel mensen die De Fundatie hebben bezocht wandelen hier door de straat en komen even binnen zodra ze ons zien,” vertelt Antoinette.

Hank ademt muziek. Hij is feilloos in staat mensen in aanraking te brengen met platen van artiesten waar ze nooit van hadden gehoord, maar direct verliefd op raakten Bezoeker lpvinyl.nl

Bezoekers van de website lpvinyl.nl konden kiezen uit 274 vinylzaken in Nederland, België en Luxemburg. De meeste kozen voor de Zwolse winkel.

“Ik vind dat Diskid uit Zwolle de titel van Vinylzaak van het jaar 2018 helemaal verdient, omdat Hank en Antoinette zich het gehele jaar het schompes werken om een steeds groter worden groep van muziek- en vinylliefhebbers te plezieren,” schreef één van de websitebezoekers.

Een ander schreef; “Hank ademt muziek. Hij is feilloos in staat mensen in aanraking te brengen met platen van artiesten waar ze nooit van hadden gehoord, maar direct verliefd op raakten.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button