Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum thuis tegen gemotiveerd Schalkhaar

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein de derde wedstrijd in de poulefase van het Districtsbekertoernooi tegen Schalkhaar. Daarmee treffen de Zwollenaren een tegenstander die de kansen op het bereiken van de volgende ronde nog in eigen handen heeft en er dus helemaal voor zal gaan.

Schalkhaar komt dit jaar onder supervisie van de nieuwe trainer Marc Lobbert uit in de 2e Klasse J van het zondagvoetbal, waarin de ploeg vorig seizoen vijfde werd. In het eerste pouleduel verloren de Schalkhaarders ondanks de nodige kansen met 0-2 van Heino, maar daarna werd ZAC met 5-0 onder de voet gelopen. In die wedstrijd miste Sven Kelder een penalty voor Schalkhaar, maar dezelfde speler maakte even later toch de 1-0 en, kort na rust, ook de tweede treffer. Daarna zorgde Milan te Riele voor 3-0 en 4-0 en in de slotfase maakte Koen Klosters met de vijfde goal van de avond de ontluistering van ZAC compleet. Schalkhaar heeft daarmee de kansen op het bereiken van de knock-outfase van de bekercompetitie weer binnen handbereik.

Scherpte

Berkum won dinsdag door doelpunten van Johnsen Bacuna en Jeroen van Brummen met 2-1 van Heino, nadat eerder ZAC al met 0-5 was verslagen. Tegen Heino was Berkum lange tijd de beter voetballende ploeg, maar de Zwollenaren verzuimden een aantal flinke kansen te verzilveren. Trainer Arno Hoekstra constateerde dan ook dat de scherpte in de afwerking nog wel wat beter kon. “Maar in ieder geval worden er wél kansen gecreëerd,” aldus de dit jaar bij Berkum debuterende oefenmeester.

Bovenaan in poule

Door deze twee winstpartijen staat Berkum in de poule nu bovenaan met zes punten en een positief doelsaldo van zes goals. Schalkhaar volgt met drie punten en een doelsaldo van +3, terwijl Heino ook drie punten heeft maar een slechter doelsaldo van +1. Berkum heeft dus de beste papieren om als poulewinnaar te eindigen maar kan zeker nog niet achterover leunen, want als Schalkhaar met ruime cijfers zou winnen gaat die eerste plaats verloren. Als Heino dan in de andere poulewedstrijd tegen ZAC ook nog een overwinning met grote cijfers zou boeken kan in theorie zelfs de tweede plaats, waarmee de volgende ronde ook wordt bereikt, nog bij Berkum uit handen glippen. Alle redenen dus voor de selectie van trainer Hoekstra om tegen Schalkhaar extra gas te geven.

De wedstrijd Berkum-Schalkhaar staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Turhan Yildiz, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button