Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Workshop EHBO aan baby’s en kinderen

Zwolle – Veiligheidsregio IJsselland is verantwoordelijk voor crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio IJsselland. Deze wordt gevormd door de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, politie, GHOR, gemeenten en ketenpartners (bv. Waterschappen, nutsbedrijven) nauw samen om inwoners beter te beschermen tegen de risico’s van branden, rampen en crises.

Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling terecht na een ongeval thuis. Veel kinderen kunnen thuis behandeld worden als je maar weet wat je moet doen.
Volg daarom nu een workshop EHBO aan baby’s en kinderen bij jou in de buurt. Veiligheidsregio IJsselland biedt deze workshops in samenwerking met het Nederlands Rode Kruis gratis aan.

Je kunt je opgeven via www.kindeneerstehulp.nl. Tijdens de drie uur durende workshop leer je door theorie en praktijk de basis van eerste hulp. Bijvoorbeeld (brand)wonden verzorgen en het verhelpen van verstikking. Na afloop krijg je het boekje “EHBO aan baby’s en kinderen” en een bewijs van deelname.

Najaar 2016

Sinds eind 2014 heeft Veiligheidsregio IJsselland meer dan 120 workshops EHBO aan baby’s en kinderen verzorgd. Dit najaar biedt Veiligheidsregio IJsselland ongeveer 50 workshops op diverse locaties aan. Naast vaders en moeders zijn natuurlijk ook oma’s en opa’s van harte welkom! Kijk voor actuele data en locaties op www.kindeneerstehulp.nl. De workshop EHBO aan baby’s en kinderen kan ook op verzoeklocatie worden georganiseerd? Neem contact op via info@kindeneerstehulp.nl voor de mogelijkheden.

Reacties deelnemers

Aan de instructeurs en via het evaluatieformulier kon na afloop van de workshop een reactie worden gegeven: “Een hele heldere opzet en voldoende tijd om het in de praktijk te oefenen. Elke ouder zou deze cursus moeten volgen!” En: “Natuurlijk wil je het geleerde liever niet toepassen. Maar het is fijn te weten hoe te handelen in nood”. En ook positief kritisch: “Als introductie een goed begin. Het wordt duidelijk dat er meer tijd in geïnvesteerd moet worden om in de praktijk goed te kunnen handelen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button