KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum op valreep onderuit tegen Buitenpost

Zwolle – Berkum is in het eerste thuisduel van de nieuwe competitie in blessuretijd met 1-2 onderuit gegaan tegen Buitenpost en liep zo, voor de tweede achtereenvolgende week, tegen een zure en ook onnodige nederlaag aan. De Zwollenaren kwamen kort vóór rust op voorsprong maar gaven het duel na de gelijkmaker uit handen tegen een gedrevener Buitenpost.

“Ik zou zelfs met één punt niet tevreden zijn geweest. In de eerste helft hadden we gewoon al met twee goals voor moeten komen. We hebben veel te veel onnodig balverlies geleden en persoonlijke fouten gemaakt,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. Ook coach Willem Brouwer van Buitenpost zag dat Berkum vóór rust de overhand had. “Maar in de tweede helft was het een heel andere wedstrijd en had ik het idee dat wij veel fitter waren.”

Opdoffer

In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, waarbij Berkum de nodige kansen kreeg uit corners maar die werden allemaal om zeep geholpen. De thuisploeg kreeg bovendien al binnen een kwartier een opdoffer toen middenvelder Björn Bakker bij een loopactie flink geblesseerd raakte en moest worden vervangen.

Buitenpost kreeg mogelijkheden via de snelle Sam Wormmeester en Rolf Dijk, maar ook bij de Friezen stond het vizier nog niet scherp genoeg afgesteld. Berkum zorgde gaandeweg voor meer dreiging en kort voor rust had dat succes. Nadat een inzet van de snelle en gevaarlijke Zwolse rechtsbuiten Giorney Rojer nog van de Friese doellijn was gehaald wist Mike van Ekeren een minuut later uit een vrije trap het doel wél te vinden: 1-0.

Direct na de hervatting leek Mark van der Meer voor Buitenpost dichtbij de gelijkmaker maar daarna gaf Berkum de toon weer aan. Vrijwel uit het niets kwam Buitenpost echter, met nog een minuut of 20 te gaan, langszij en dat mochten de Zwollenaren zichzelf aanrekenen. Een onnodige overtreding net buiten het strafschopgebied leidde tot een vrije trap voor de bezoekers, en die werd door Mark Huizinga fraai in de bovenhoek gekruld: 1-1.

Zelfvertrouwen

Die gelijkmaker gaf de Friezen kennelijk zoveel zelfvertrouwen en flair dat er nog een schepje bovenop werd gegooid. Berkum-keeper Huib Veurink leek in de slotminuut een punt voor de thuisclub te redden door de inglijdende Bernd Douma van scoren af te houden, maar diep in blessuretijd moest de Zwolse doelman alsnog capituleren. De Zwolse defensie greep niet adequaat in en Buitenpost kon profiteren via Rik Weening, die met een prima knal voor de ook door de Friezen niet meer verwachte 1-2 eindstand zorgde.

Berkum eindigde daarmee voor de tweede achtereenvolgende keer met lege handen, in een wedstrijd waarin ook nu veel meer te halen was geweest, en bungelt nu onderaan in de 4e Divisie B. De mannen van trainer Hoekstra wacht de niet eenvoudige klus om de punten volgende week in de streekderby bij SC Genemuiden nu wél binnen te halen.

Berkum-Buitenpost, 3 september 2022

Eindstand: 1-2 (1-0)

Scheidsrechter: Robert de Wit
Doelpunten: 42. Mike van Ekeren (1-0), 71. Mark Huizinga (1-1), 90+3. Rik Weening (1-2)
Gele kaart: Wim de Vries (Buitenpost)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Robert Talens, Frank van der Burg (61. Alex van Hoesel), Marc van der Meulen, Björn Bakker (15. Finn van Kommer), Lars van Gerner (61. Bas van Wijnen), Mike van Ekeren (81. Twan Knul), Martijn Brakke, Giorney Rojer

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Durk de Haan, Mark Huizinga, Bernd Douma (46. Jorrit Terpstra), Wim de Vries, Youri Sletering, David Kazimier, Bas Verbree (81. Joran Olijve), Mark van der Meer, Sam Wormmeester (46. Rik Weening), Rolf Dijk (90+2. Aleksandar Radenkovic)

Gerelateerde artikelen

Back to top button