Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum onderuit bij Excelsior ‘31

Zwolle – Berkum heeft de topper in de Hoofdklasse B bij Excelsior ’31 met 3-1 verloren en heeft daarmee de koppositie uit handen gegeven. Excelsior was feller, combineerde prima en sloeg op belangrijke momenten toe, zodat de winst verdiend was voor de thuisclub.

“Een teleurstellend resultaat natuurlijk. We kwamen niet goed in de duels en gaven te veel ruimte,” zag Berkum-coach Arno Hoekstra. “Je weet dat dit een keer kan gebeuren, maar we kunnen veel beter.”

Afwachtende openingsfase

Toen er een kwartier op de klok stond leek Berkum, na een van beide kanten wat afwachtende openingsfase, te kunnen profiteren van een akelige fout in de Rijssense defensie. Johnsen Bacuna onderschepte een terugspeelbal maar wist niet te profiteren en hij werd bovendien, om mysterieuze redenen, afgevlagd voor buitenspel. Direct daarna viel de klap aan de andere kant. Na een combinatie over diverse schijven kwam de bal bij Boy Boeloerditi. De uitblinkende Excelsior-middenvelder, in het verleden ook voor Berkum actief, mocht opstomen en zorgde met een geplaatst schot in de hoek voor 1-0.

Het duurde even voordat Berkum van die schrik was bekomen, maar na een half uur kwamen de Zwollenaren beter in het duel. Eerst werden schoten van onder meer aanvoerder Marc van der Meulen gesmoord bij een scrimmage voor het Rijssense doel en vlak daarna werd een doelpunt van de Berkum-captain afgekeurd omdat er hands aan vooraf was gegaan. In de blessuretijd van het eerste bedrijf deelde Excelsior echter opnieuw een dreun uit. Bij een kort genomen corner kreeg Hielke Penterman veel te veel ruimte voor het Zwolse doel en koppend tekende hij voor de 2-0 ruststand.

Defensie ontmanteld

Kort na de hervatting slaagde de thuisclub, nota bene op een moment dat Excelsior even met 10 man in het veld stond doordat aanvoerder Amanuel Isa geblesseerd uit was gevallen, er opnieuw in om de Berkum-defensie te ontmantelen. Na een aanval over rechts stond Cem Köse helemaal vrij, waardoor hij de 3-0 binnen kon schuiven.

Daarmee was de beslissing eigenlijk al gevallen, al trachtte Berkum de uitslag nog een dragelijker aanzien te geven. Nadat een schot van Mark Bloemendaal nét naast het Excelsior-doel verdween werd de uitgebroken Chris van der Meulen in de 68e minuut vlak voor het strafschopgebied getorpedeerd. De Berkum-topscorer nam de vrije trap zelf en zag de bal tussen een kluwen van spelers in het doel vliegen. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar na overleg besloot arbiter Shona Shukrula dat dit niet hinderlijk was geweest zodat de 3-1 alsnog een feit was. Berkum slaagde er vervolgens echter niet meer in om dichterbij te komen. De koppositie ging daarmee naar de Rijssenaren, terwijl Berkum na de droomstart van dit seizoen nu weer met beide benen op de grond is beland.

Excelsior ’31-Berkum, 7 oktober 2017

Eindstand: 3-1 (2-0)
Doelpunten: 19. Boy Boeloerditi (1-0), 45+1. Hielke Penterman (2-0), 52. Cem Köse (3-0), 69. Chris van der Meulen (3-1)
Scheidsrechter: Shona Shukrula
Gele kaarten: Jason Huisman, Jasper Bremmer (Berkum), Niek Averesch, Tom Brummelhuis (Excelsior ’31)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (66. Jeroen van Brummen), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Marc van der Meulen, Hoeseb Yakob (46. Mark Bloemendaal), Björn Bakker (75. Frank Hoolsema), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna

Opstelling Excelsior ‘31: Melvin Koetsier, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Niek Davina, Hielke Penterman (82. Jasper Veltkamp), Amanuel Isa (53. Ogúzhan Sahin), Hakim Ezafzafi, Dylan Vosskühler (32. Stijn Beverdam), Niek Averesch, Boy Boeloerditi, Cem Köse

Gerelateerde artikelen

Back to top button