Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum net niet langs ACV

Zwolle – Berkum leek bij ACV lang op weg om de Assenaren de tweede thuisnederlaag van dit seizoen te bezorgen, maar moest diep in de extra tijd alsnog genoegen nemen met een 1-1 remise. “Als je in blessuretijd nog voor staat is dit een beetje zuur. Maar ACV heeft ook veel kansen laten liggen én een penalty gemist, dus ik kan niet ontevreden zijn. Iedereen bij ons heeft er hard voor gewerkt,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast.

Gevaar

Berkum startte goed en stichtte direct gevaar via onder meer Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen, maar haalde daar geen rendement uit. Na een dik kwartier zette de thuisclub het één en ander om, waarna ACV zich nadrukkelijker aan het front meldde. In de 25e minuut leek dat ook de openingstreffer voor de Drenten op te gaan leveren, toen Ezra Schrijver de diepte in werd gestuurd. De ACV-rechtsbuiten leek aan een onmogelijk karwei bezig, ook omdat er niemand voor het Zwolse doel stond, maar ging na een sliding onderuit en dat bezorgde ACV een penalty. Schrijver belastte zichzelf met dat karwei en dat getuigde niet van zelfinzicht want zijn inzet was veel te zwak, waardoor Berkum-keeper Dominic van Hoof de bal uit de hoek haalde. ACV kwam er daarna een aantal keren goed uit via vooral de linkervleugel, waar de behendige Erik Eleveld helaas ook nogal eens zijn handen liet wapperen, maar de bezoekers hadden het achterin goed staan en haalden de rust zonder schade.

Ten val gebracht

Al vrij snel na de hervatting gilde heel ACV opnieuw, maar nu tevergeefs, om een penalty na een chaotische situatie voor de Berkum-goal en even later kreeg Pascal Huser alle tijd om aan te nemen en uit te halen, maar zijn schot ging hoog over het doel van de bezoekers. In de 68e minuut sloeg Berkum aan de andere kant toe. Met een lange pass werd Michel van Aggele bereikt en toen de Zwolse linksbuiten de uitgekomen keeper Ben Wormmeester omspeelde werd hij ten val gebracht. Dat betekende een strafschop voor de bezoekers en Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen benutte die wél: 0-1. Die voorsprong werd lang vastgehouden, ook omdat doelman Van Hoof enkele flinke kansen bekwaam onschadelijk maakte, en vlak voor tijd leken de Zwollenaren de marge zelfs te gaan verdubbelen. Björn Bakker leverde een puntgave voorzet af die door Chris van der Meulen binnen gelopen leek te worden, maar de Berkum-spits kwam net tekort.

Berkum leek ondanks een furieus slotoffensief van de thuisclub de drie punten over de streep te trekken, maar moest in blessuretijd tóch capituleren. Een, door hands buiten het strafschopgebied, weggegeven vrije trap werd in het overvolle Zwolse strafschopgebied gelepeld en daar stond Nande Wielink op de goede plek om de 1-1 binnen te werken. Dat kwam voor veel Berkum-fans aan als een koude douche, maar die uitslag deed meer recht aan de kansenverhouding en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat menig Berkum-supporter vooraf direct had getekend voor een punt bij titelkandidaat ACV.

Berkum blijft daarmee vooralsnog negende in de Hoofdklasse B, maar is nu qua punten gelijk gekomen met streekgenoot SC Genemuiden, de nummer acht.

ACV-Berkum, 16 maart 2019
Eindstand: 1-1 (0-0)
Scheidsrechter: Victor Ris
Doelpunten: 68. Marc van der Meulen (0-1) (strafschop), 90+4. Nande Wielink (1-1)
Gele kaarten: Chris van der Meulen (Berkum), Gibril Sankoh, Nande Wielink, Erik Eleveld (ACV)
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Rico Wolven, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Björn Bakker, Thom Kooke, Hoeseb Yakob (63. Silvan Kersbergen), Michel van Aggele (73. Yoram Zandvliet), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Ibahim Sillah, Gibril Sankoh, Robert Talens, Nande Wielink, Pascal Huser (77. Arjen Hagenauw), Marco van der Heide, Justin Mulder (59. Gijs Jasper), Erik Eleveld (69. Jonah van der Werf), Ezra Schrijver, Jim de Leeuw

Gerelateerde artikelen

Back to top button