KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Berkum naar hersteld SDC Putten

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, als eerste wedstrijd van een dubbelprogramma in het paasweekeinde, uit bij SDC Putten. De thuisclub had het net als de Zwollenaren een poos lastig in de Hoofdklasse B, maar lijkt net op tijd hersteld te zijn. Na een mindere serie zorgden de Veluwenaren vorige week voor een verrassing door het in eigen huis ijzersterke AZSV met 0-1 te verslaan.

“Putten zal scherp beginnen en als je ziet dat ze bij AZSV hebben gewonnen kunnen ze wel wat,” stelt Berkum-verdediger Alex van Hoesel vast. “Bij ons zijn we in te veel wedstrijden pas wakker geschud als we achter kwamen. Daarna werd het dan beter, maar het wordt tijd dat we dat goede voetbal nu eens vanaf het begin laten zien.”

Moeizaam

SDC Putten startte dit seizoen moeizaam en de ploeg van trainer Mark Bakker stond zelfs even op de laatste plaats. Daarna richtte het team zich op, met een plek in de middenmoot als resultaat, maar de laatste maand kwam de klad er toch weer in toen de Puttenaren drie keer op rij verloren. Bij Urk werd het 3-0 en daarna ging het op eigen terrein mis tegen HZVV (1-2) en DETO (0-2). Afgelopen zaterdag veerde de Veluwse ploeg echter op door met 0-1 te winnen bij AZSV, dat thuis nog heel weinig punten had weggegeven. Op een door hagelbuien steeds moeilijker bespeelbaar veld kreeg SDC Putten in de eerste helft een vrije trap die door Lucas Veenendaal knap binnen werd geschoten. Putten kwam daarna wel onder druk maar bleef op de been, mede door keeper Joar Terpstra die redding bracht bij een één-op-één situatie.

Offensieve wissels

Ook Berkum won vorige week eindelijk weer eens. Na verlies tegen koploper Genemuiden (1-3) en bij AZSV (3-1) en een 1-1 remise in de inhaalwedstrijd bij Buitenpost won de ploeg van trainer Arno Hoekstra afgelopen zaterdag met 2-1 van Flevo Boys. De Zwollenaren openden goed in dat duel maar kwamen na iets meer met 0-1 achter door een ‘zondagsschot’ van Yumé Ramos, de topscorer van de Hoofdklasse B. In de tweede helft beet een steeds dominanter Berkum echter, ook door offensieve wissels, goed van zich af en het werd al snel 1-1 door een prima vrije trap van aanvoerder Marc van der Meulen. Flevo Boys werd steeds meer op eigen helft teruggedrongen en het werd er niet beter op voor de bezoekers toen ze door een tweede gele kaart met 10 man verder moesten. Het duurde echter tot enkele minuten voor het slot voordat Björn Bakker zijn ploeg aan de verdiende winst hielp.

Dat was de eerste driepunter voor de Zwollenaren sinds eind februari, toen ze op eigen terrein met 1-0 wonnen van, nota bene, SDC Putten. Berkum kwam toen al snel op voorsprong door Chris van der Meulen maar in een van beide kanten zwakke wedstrijd werd er daarna niet meer gescoord.

Berkum kroop na de winst van vorige week één plek omhoog naar de 12 e plaats en dat is maar nét boven de ‘nacompetitiestreep’. SDC Putten staat op de 10 e plek en heeft slechts twee punten meer dan de Zwollenaren, dus beide ploegen weten maar al te goed wat er zaterdag op het spel staat. De wedstrijd SDC Putten-Berkum staat onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter, die op Sportpark Putter Eng aan de Roosendaalseweg 111 in Putten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button