Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar aartsrivaal Nunspeet

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Nunspeet en beseft dat dat geen eenvoudige klus wordt. De Zwollenaren, die met een kleine voorsprong bovenaan staan in de 1e Klasse D, zijn daar al heel wat keren van een koude kermis thuis gekomen maar gaan de uitdaging graag aan.

“Ik ben niet zo bezig met wedstrijden uit het verleden,” verzekert Berkum-verdediger Dennis Horstman. “We hebben nu een mooi team staan en ook vorige week hebben we weer goed gespeeld. Zelfs tegen een ploeg als SVZW hebben we maar heel weinig kansen weggegeven, en dat is een pluspuntje. Ik ben zeker optimistisch.”
Versterkingen

Nunspeet eindigde vorig seizoen als derde in 1D en viel dus net buiten de prijzen. Daarna versterkte trainer Marcel Boudesteijn zijn selectie met een flink aantal nieuwe spelers, die overkwamen van gerenommeerde ploegen als DVS ’33, Genemuiden en Dieze West. De start was zeker niet slecht, want Nunspeet bezet inmiddels de vierde plek op de ranglijst. Twee weken geleden was er een kleine ‘ontsporing’ toen de Veluwenaren op eigen terrein met 0-2 onderuit gingen tegen DOS ’37, maar vorige week richtte de ploeg zich op door met 0-3 te winnen bij Vroomshoopse Boys.

Volgens eigen zeggen had Nunspeet daar een gemakkelijke middag. Binnen 20 minuten stond het daar al 0-2 via goals van Darryl van den Anker en Lars ten Dolle. Na rust werd er geconsolideerd maar in de slotfase nam Nunspeet verder afstand. Wahid Shimeri, deze zomer overgekomen van Dieze West, deed door blessureleed maar een minuut of 10 mee maar dat was wél genoeg om drie minuten voor tijd voor de 0-3 te zorgen. Nunspeet heeft nu 12 punten uit zes duels en is daarmee één van de vijf ploegen met een achterstand van slechts drie punten op nummer twee WHC. De marge met Berkum is maar vier punten groot, en is dus alleszins overbrugbaar.

Draad weer opgepakt

Berkum had twee weken geleden een wat mindere dag met een doelpuntloze remise bij DETO Twenterand, maar pakte afgelopen zaterdag de draad weer op. Concurrent SVZW werd toen met 2-0 verslagen, waarbij de Zwollenaren vrijwel de hele wedstrijd de toon aangaven. Het enige wat de ploeg van trainer Arno Hoekstra zichzelf kon verwijten was dat het overwicht niet in meer goals werd uitgedrukt. Vóór rust scoorde aanvoerder Marc van der Meulen een fraaie 1-0, maar vooral in de tweede helft liet Berkum hele series kansen liggen. Pas in blessuretijd liep de thuisclub verder uit, en daar stak SVZW een helpende hand bij toe door de bal in eigen doel te werken.

Berkum zou bij winst in Nunspeet aardig zicht krijgen op de eerste periodetitel, maar weet uit ervaring dat er daar helemaal niets wordt weggegeven. Bovendien kan Nunspeet door een overwinning aansluiting bij de top krijgen, dus dat zal een extra motivatie zijn voor de thuisclub. De wedstrijd Nunspeet-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Rik Berends uit Assen, die op Sportpark De Wiltsangh aan de Sportlaan in Nunspeet om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button