Nieuws uit ZwolleSport

Berkum moet winnen bij ASV Dronten

Berkum speelt zaterdag uit bij ASV Dronten en weet dat daar gewonnen moet worden om de laatste kansen op het kampioenschap in de 1e Klasse D niet in rook te zien vervliegen. De Zwollenaren staan, met nog drie duels te gaan, zes punten achter op koploper DOS ’37 en doen dus alleen bij winst nog mee om de hoofdprijs.

“Als er nog een kans is moet je daar natuurlijk helemaal voor gaan, want ik verwacht dat DOS ’37 nog wel eens steken kan laten vallen. We willen de komende drie weken met een goed gevoel toe werken naar de nacompetitie en hopelijk zelfs naar meer dan dat,” verzekert Berkum-verdediger en -aanvoerder Dirk Muis.

Veilig

Voor ASV Dronten geldt overigens net zo goed dat de punten gepakt moeten worden, maar dan om zich veilig te kunnen spelen. De ploeg begon dit seizoen, na promotie uit de tweede klasse, aardig en eindigde in de eerste periode zelfs op een keurige vierde plek. Daarna trad het verval echter in en zakte de polderploeg naar de lage middenmoot. Met een negende plaats op de ranglijst lijkt ASVD directe degradatie te ontlopen, al is zelfs dat nog niet helemaal zeker, maar de voorsprong op de promotie-degradatiezone bedraagt slechts drie punten. “We hebben echt nog een overwinning nodig,” verzuchtte ASVD-trainer Raymond Schuurman afgelopen week, nadat zijn team vrijwel kansloos met 3-1 onderuit ging bij Nunspeet. Volgens eigen zeggen speelden de Drontenaren daar onthutsend zwak in de opbouw en werd er gegrossierd in balverlies en foutieve inspeelpasses.

Slordige opening

Berkum deed het vorige week, na drie op rij verloren duels, beter door met 4-1 te winnen van het zwakke ASC Nieuwland. Na een slordige opening van Berkum-kant, waarin de ploeg van trainer Willem Brouwer met 0-1 achter kwam, ging het na een minuut of 20 beter voor Berkum en vooral na rust speelden de Zwollenaren hun tegenstander volkomen zoek. Eerder dit jaar, in de openingswedstrijd van het seizoen, won Berkum op eigen terrein met 3-1 van ASV Dronten. De bezoekers speelden toen een uur lang prima en kwamen ook op voorsprong, maar moesten in het laatste halfuur capituleren toen Berkum meer inhoud bleek te hebben.

Moeite

“ASVD heeft een jonge ploeg met talentvolle spelers, en thuis hadden we er moeite genoeg mee. Bovendien weet je dat ze er zaterdag absoluut voor zullen gaan om de promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen,” verwacht Dirk Muis. “Bij ons ging het vorige week, na een opening met veel te veel balverlies, later gelukkig weer een stuk beter en dat moeten we nu doortrekken. We willen niet wéér naar een scenario waarin je de ene week geweldig speelt en daarna door diepe dalen gaat.”

De wedstrijd ASV Dronten-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Stijn Heusschen uit het, net over de grens gelegen, Duitse Kranenburg. Het duel op het Burgemeester Dekker Sportpark aan de Educalaan in Dronten begint om 14.30 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button