Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum moet uit dal bij Flevo Boys

Zwolle –  Berkum speelt zaterdag uit bij directe concurrent Flevo Boys in Emmeloord en zal zich daar op moeten richten na twee ontluisterende nederlagen in de competitie en het districtsbekertoernooi. Bovendien is de marge tussen de polderploeg en de Zwollenaren maar één puntje groot, terwijl de concurrentie volop in de nek hijgt.

“We zijn wel eens vaker wisselvallig geweest, maar het verlies in de beker was een behoorlijke klap,” beseft Berkum-spits Chris van der Meulen. “We moeten nu serieus met elkaar in gesprek want zaterdag moeten we er wél weer staan. We moeten als team veel compacter spelen, want we geven veel te veel ruimte weg.”

Onderuit

Berkum, dat eerder dit seizoen met 4-2 won van Flevo Boys, ging deze week in de kwartfinale van de Districtsbeker Oost met 2-3 onderuit tegen eersteklasser Rohda Raalte. De bezoekers hadden vanaf de aftrap het beste van het spel tegen een vaak onsamenhangend spelend Berkum, dat in alle linies te veel fouten maakte. Door die pijnlijke nederlaag verspeelde Berkum ook een ticket voor het KNVB-bekertoernooi van volgend seizoen en dat kwam hard aan bij de Zwollenaren.

Twee weken geleden werd Berkum in eigen huis afgeschminkt door Excelsior ’31, één van de kampioenskandidaten in de Hoofdklasse B. De Tukkers stonden na een half uur al met 0-4 voor en pas na rust kwam Berkum wat terug. De tegendoelpunten van Johnsen Bacuna en, uit een penalty, Marc van der Meulen kwamen echter veel te laat om nog zicht op een punt te krijgen. De ploeg van trainer Raymond Schuurman weet dus er zaterdag héél anders gestreden zal moeten worden.

Herintreder

Flevo Boys kijkt met heel wat meer plezier terug op de laatste weken. Na een goede start als herintreder in de Hoofdklasse B volgde een mindere periode, maar het team van trainer Kevin Waalderbos is de laatste tijd weer aardig bezig. Na een 0-0 remise in de polderderby tegen topper Urk volgde een knappe 1-2 winst bij SC Genemuiden. Ondanks matig spel kwam Flevo Boys daar na een half uur uit een counter op 0-1 via Johan Tiems en na rust verdubbelde Aron Strengholt de marge uit een penalty. Vlak daarna scoorde Genemuiden tegen, maar verder liet Flevo Boys het niet komen.

Vorige week plaatste Flevo Boys zich bovendien voor de halve finales van de Districtsbeker Noord door zondaghoofdklasser Hoogeveen met 2-0 te verslaan. Ondanks goed spel van de Emmeloorders zat er wél een luchtje aan die overwinning. Met nog een kwartier te gaan kopte Timon Rorije in de handen van de Hoogeveense keeper, maar volgens de grensrechter was de bal áchter de doellijn gevangen: 1-0. Zelfs Rorije liet later weten verrast te zijn dat zijn goal was toegekend. De woede bij Hoogeveen kwam daarna tot een nieuw kookpunt toen Flevo Boys in blessuretijd op 2-0 kwam via Madih Doufikar, die daarbij volgens velen duidelijk buitenspel stond.

De wedstrijd tussen Flevo Boys, dat de laatste weken dus in een ‘flow’ zit, en het naar revanche snakkende Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Marco Oosting. De arbiter uit het Groningse Niekerk zal op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan in Emmeloord om 14.30 uur af laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button