Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum krijgt kous op kop tegen HHC

Berkum heeft in de derde ronde het KNVB Beker-toernooi met 0-3 verloren van topklasser HHC Hardenberg. De thuisclub kwam een poos goed mee maar zag dat de twee klassen hoger acterende Hardenbergers fouten aan Zwolse kant direct afstrafte.

“We hebben een half uur goed gevoetbald, maar toen deden we onszelf de das om met een slapstick-tegengoal,” analyseerde Berkum-trainer Willem Brouwer. “Het is geen schande dat we zijn uitgeschakeld, maar het is natuurlijk wél teleurstellend.” HHC-coach Marcel Groninger zag ook dat zijn team niet overtuigend begon. “In de eerste helft creëerden we te weinig en we kwamen met geluk op 0-1. Maar op één kans na hebben we niets weggegeven en in de tweede helft kwamen we niet meer in de problemen.”

Vasthouden Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, zonder tot echt grote kansen te komen. Na 20 minuten ontdeed Dennis Krohne zich handig van zijn tegenstander maar stuitte vervolgens op Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Even later ging Chris van der Meulen er vandoor, maar scheidsrechter Janssen floot af omdat Johnsen Bacuna enkele meters naar achteren zijn tegenstander vast had gehouden. Dat torpedeerde niet alleen de kansrijke Zwolse aanval maar kostte Bacuna ook een gele kaart.

Miscommunicatie Zonder dat HHC voor groot gevaar had gezorgd kwamen de bezoekers na krap een half uur op voorsprong door een akelig geval van miscommunicatie tussen Berkum-doelman Bouwhuis en laatste man Dirk Muis. Rob van der Leij pikte de bal daardoor op en zag een verlaten doel voor zich: 0-1. Kort voor rust deed Berkum zichzelf opnieuw de das om, toen de bal op de Hardenbergse helft in de voeten van de tegenstander werd gespeeld. Een snelle uitbraak door het centrum eindigde bij Dennis Krohne, die efficiënt afmaakte en de 0-2 binnen legde.

Goede plek Vlak na de hervatting gooide HHC de wedstrijd al in het slot. Berkum slaagde er niet in de bal voor de doelmond weg te krijgen en opnieuw stond Van der Leij op de goede plek om met zijn tweede goal van de avond voor 0-3 te zorgen. Berkum probeerde daarna nog wel een aansluitingstreffer te forceren maar bracht HHC-keeper Melvin Koetsier eigenlijk geen moment meer in de problemen. Aan de andere kant lieten Mark Veldmate, Glenn Kobussen en Van der Leij nog een aantal mogelijkheden liggen, zodat het bij drie Hardenbergse doelpunten bleef.

Berkum schakelde eerder in het KNVB-bekertoernooi de topklassers TEC en JVC Cuijk uit, maar kan zich nu weer concentreren op de competitie in de 1e Klasse D, waarin het de Zwollenaren tot nu toe nog niet echt voor de wind gaat.

Komende zaterdag wacht de ploeg van trainer Brouwer de ongetwijfeld pittige stadsderby tegen Be Quick ’28.

Berkum-HHC Hardenberg, 27 oktober 2015 (3e ronde KNVB Beker) Eindstand: 0-3 (0-2)

Scheidsrechter: Ed Janssen Doelpunten: 29. Rob van der Leij (0-1), 43. Dennis Krohne (0-2), 52. Rob van der Leij (0-3) Gele kaarten: Johnsen Bacuna, Jason Huisman (Berkum), Glenn Kobussen (HHC Hardenberg)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Razi Kanseyo (70. Timo ter Haar), Jordi Lemmens, Dirk Muis, Bram Pool, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Felix Hermsen (81. Jens Borger), Chris van der Meulen, William Potkamp, Johnsen Bacuna (63. Thom Kooke)

Opstelling HHC Hardenberg: Melvin Koetsier, Stijn Pol, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Hamid Zarbaf, Glenn Kobussen, Jan Hooiveld, Dennis Krohne (59. Mark Veldmate), Philip Ties (81. Andrej Piljic), Rob van der Leij (88. Stan Ypenburg), Gersom Klok

Gerelateerde artikelen

Back to top button