Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum bekert morgen tegen KHC

Zwolle – Berkum bindt dinsdagavond in de vierde ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost de strijd aan met eersteklasser KHC uit Kampen. De Zwollenaren weten zich dus verzekerd van een opponent die zich leeg zal knokken voor een goed resultaat.

KHC draait al jaren prima mee in de oostelijke 1e Klasse D van het zaterdagvoetbal en begon daar ook dit seizoen weer goed, want de Kamper ‘traditievereniging’ sloot de eerste periode af op een verdienstelijke vijfde plek. Daarna liep het echter een stuk minder en na de winterstop verloren de Kampenaren de laatste drie duels op rij. Daarbij zat ook een pijnlijke 3-1 zeperd bij aartsrivaal Go-Ahead Kampen en dat kwam ongetwijfeld hard aan bij de KHC-aanhang.

Achterstand

Ook afgelopen zaterdag ging KHC weer als verliezer van het veld want toen bleek DTS Ede, de nummer drie van de ranglijst in 1D, met 0-2 veel te sterk. KHC schoot vooral in aanvallend opzicht tekort en kwam al na een kwartier op achterstand, waarbij doelman Roy van Dijk niet vrijuit leek te gaan. Nadat de Kampenaren nog een aantal keren door het oog van de naald kropen kwam DTS kort na rust op een marge van twee doelpunten.

Daarbij kreeg de ploeg uit Ede hulp van de gastheren, want na een hoekschop belandde de bal via verdediger Nick Notrot in het eigen doel.

Door die nederlaag is KHC inmiddels naar een 11e plaats gezakt en daarmee staan de Kampenaren nu in het ‘rechter rijtje’ van de 1e Klasse D. De club van de Zwolse oefenmeester Herman Oosterhaar, die onlangs weer bijtekende en na de zomer aan zijn achtste (!) KHC-seizoen begint, zal zich ongetwijfeld in het bekertoernooi willen revancheren en Berkum weet dus dat het dinsdag niets cadeau gaat krijgen.

Mindere periode

Berkum had juist vóór de winterstop een duidelijk mindere periode, maar de laatste weken boekt de ploeg van trainer Raymond Schuurman goede resultaten in de Hoofdklasse B. Twee weken geleden werd titelkandidaat Staphorst, inmiddels koploper, met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd en afgelopen zaterdag won Berkum in een tumultueus duel in Doorwerth met 1-2 van directe concurrent DUNO.

Berkum staat nog steeds 12e op de ranglijst maar achterhaalde de Doorwerthers qua puntenaantal en de Zwollenaren hebben de blik weer naar boven gericht. Een goed vervolg in het bekertoernooi, waarin Berkum eerder in de tussenronde tweedeklasser WSV Apeldoorn met 5-1 aan de kant zette, zal een verder steuntje in de rug zijn voor de Zwollenaren om een mooi vervolg aan het seizoen te geven.

De bekerwedstrijd Berkum-KHC staat dinsdag onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten, die op Sportpark De Vegtlust om klokslag acht uur ’s avonds af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button