Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum bekert donderdag tegen VSCO

Zwolle – Berkum speelt donderdagavond thuis tegen VSCO ’61 in de strijd om de Districtsbeker Oost. De derdeklasser uit Oosterwolde is voor veel spelers van de thuisclub redelijk onbekend, maar Berkum beseft dat de tegenstander zeker niet onderschat mag worden.

“We zijn op papier misschien beter maar dat zegt natuurlijk niet alles, zeker niet in een bekerwedstrijd,” beseft Berkum-speler Jeroen van Brummen. “Zij hebben tegen ons eigenlijk niets te verliezen, dus ze zullen er volop in gaan.”

Goede start

VSCO, dat in de poulefase van de beker BAS en Wilsum uitschakelde, komt dit seizoen uit in de 3e Klasse C. Daar ging de ploeg van trainer Bülent Akar goed van start. In zeven duels verzamelden de Oosterwoldenaren, samen met nog drie andere clubs, 13 punten en de achterstand op de koplopers Hatto Heim en SVI bedraagt slechts drie punten. Afgelopen zaterdag moest VSCO op bezoek bij één van die koplopers en in Hattem werd het toen 1-0 voor Hatto Heim. Na een matige eerste helft kreeg VSCO in het tweede bedrijf wel kansen maar de doelman van de thuisclub stond, soms met hulp van de paal, succes in de weg. Tien minuten voor tijd kwam VSCO zelfs ongelukkig achter, toen een bal via de lat en de rug van keeper Arjan ten Klooster in het VSCO-doel caramboleerde. Ondanks die zure nederlaag doen de Oosterwoldenaren echter nog volop mee aan de top van 3C want de concurrentie liet hier en daar ook steken vallen.

Lijstaanvoerder

Berkum rekende in de poule van het bekertoernooi af met ZAC, Heino en Schalkhaar en kan ook terugkijken op een prima start in de 1e Klasse D. Het team van trainer Arno Hoekstra voert daar nu, met een kleine marge, de ranglijst aan en kan bij winst in de eerstvolgende competitiewedstrijd de eerste periodetitel pakken. Afgelopen zaterdag speelde Berkum uit bij Nunspeet, een tegenstander die zich de laatste jaren op eigen terrein als een ware ‘angstgegner’ heeft ontpopt voor de Zwollenaren. Berkum kwam daar al snel op 0-1 door een doelpunt van clubtopscorer Chris van der Meulen, maar ver in blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisclub langszij. In het tweede bedrijf bleef het bij 1-1, en hoewel Berkum zeker kansen had op meer had de winnende goal in die tweede helft ook aan de andere kant kunnen vallen.

Berkum heeft de laatste jaren uitstekende resultaten geboekt in het bekertoernooi en wil die goede lijn ook dit seizoen doortrekken. De wedstrijd Berkum-VSCO, het eerste duel in de knock-outfase van de bekerstrijd, wordt donderdag geleid door scheidsrechter Wesley O’Niel uit Zeewolde, die op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button