Er op uit TipsNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Waterschap lanceert eerste geocache-route

Zwolle – De eerste geocache-route van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is een feit:
de Weterveldse Aa route. Deze start om de hoek van het nieuwe hoofdkantoor aan de Dr. Van Deenweg in Zwolle, aan de Westerveldse Aa. Geocaching is een soort puzzeltocht, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of smartphone om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

Route langs de Westerveldse Aa

Op negen plekken (zogenaamde waypoints) langs de Westerveldse Aa zijn bonuscaches geplaatst: vanaf de bron van de beek bij WDODelta’s hoofdkantoor tot aan de monding bij de Noorderkolk, waar de Westerveldse Aa over gaat in het Zwarte Water. Door de juiste informatie aan de juiste foto’s te koppelen, krijgen de geocachers de coördinaten om de bonuscaches te vinden. Als alle bonuscaches zijn gevonden, kan de puzzel worden opgelost om bij de eindcache te komen. De informatie in de geocache gaat over het heringerichte gebied rond de Westerveldse Aa, waarin recreatie, natuur en waterberging samen zijn gekomen.

Voor de eerste vinders van de WDODeltacache is een cadeautje verstopt bij de eindcache. Fanatiekelingen die de route in één keer willen doen, wordt aangeraden de fiets te pakken. Per fiets duurt de route ongeveer tweeënhalf uur. Er kunnen ook één of twee bonuscaches per keer worden gedaan.

Enthousiast geworden? Download de geocaching app op je smartphone of kijk op www.geocaching.com. Hier is alle informatie te vinden die nodig is om de cache te kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button