Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Beperkt treinverkeer in paasweekend vanuit Zwolle

Zwolle – In het paasweekend, van zaterdag 20 tot en met dinsdagochtend 23 april, werkt aannemer NoorderSpoort in opdracht van ProRail aan het spoor in Zwolle. Er rijden hierdoor geen treinen vanuit Zwolle richting Amersfoort, Lelystad en Kampen.

Opstelsporen bij Hogeschool Windesheim

Eind 2018 is aannemer NoorderSpoort gestart met de vernieuwing van de opstelsporen bij Hogeschool Windesheim. Een gedeelte van dit opstelterrein is afgegraven en voorzien van een waterdichte folie. Op dit moment is de aannemer bezig nieuwe sporen en de bovenleiding terug te bouwen.

In het paasweekend gaat de aannemer hiermee door. Ook plaatst hij nieuwe funderingsblokken voor de bovenleiding in de grond en worden nieuwe balken voor de bovenleiding in getakeld en bevestigd.

Dit doet de aannemer aaneengesloten vanaf zaterdagochtend 01:00 uur tot en met dinsdagochtend 05:00 uur. Vanaf dinsdag 23 april rijden de treinen weer.

Bussen als vervangend vervoer

De werkzaamheden in het paasweekend hebben gevolgen voor het treinverkeer en is er geen treinverkeer mogelijk vanuit Zwolle naar Amersfoort, Lelystad en Kampen. Er is wel treinverkeer mogelijk vanaf Zwolle naar Meppel, Emmen, Enschede en Deventer. Gedurende de treinvrije periode worden de reizigers met bussen vervoerd.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button