Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Badhuiswal krijgt meer parkeerplekken voor binnenstadbezoekers

Op 1 december start de gemeente een proef met dubbel gebruik van parkeerplekken langs de Badhuiswal. Er worden 22 parkeerplekken opengesteld voor vergunninghouders én voor betaald parkeren.

Begin dit jaar heeft de gemeente met bewoners van de Badhuiswal gesproken over de inrichting van de straat en over het parkeerregiem. Een meerderheid van de bewoners heeft daarbij aangegeven voor een proef met dubbel gebruik van parkeerplaatsen te zijn, zoals ook op de Thorbeckegracht.

De proef maakt het mogelijk dat zowel bewoners met een vergunning voor sector 1 als bezoekers aan de binnenstad de parkeerplaatsen kunnen gebruiken.

parkeren

Het dubbel gebruik wordt in 2017 gemonitord en eind 2017 geëvalueerd. Mocht blijken dat de proef niet goed werkt of dat bewoners niet tevreden zijn over het regiem, dan wordt het oorspronkelijke aantal vergunninghoudersplaatsen teruggebracht. De resterende plekken blijven dan beschikbaar voor betaald parkeren.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Geef een reactie

Back to top button