112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Auto lekt fors diesel in tankstation Blaloweg

Zwolle – De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt naar een tankstation aan de Blaloweg. Een auto verloor daar een forse hoeveelheid diesel. Niemand raakte gewond en er is geen sprake geweest van gevaar voor de omgeving.

Nadat de eigenaar van de auto de volle tank had afgerekend rook hij een diesellucht toen hij terug naar zijn auto liep. Bij nadere inspectie zag hij een forse hoeveelheid diesel onder zijn voertuig uit stromen. De pomphouder alarmeerde direct de brandweer en sloot het pompstation af.

De auto was gisteren voor onderhoud in een garage geweest. Vermoedelijk is er toen iets mis gegaan met de montage van een afdichtingsrubber. Een monteur van het garagebedrijf heeft samen met de brandweer het lek gedicht.

De uitgestroomde diesel is met water verdund door de brandweer. Het met diesel vervuilde water is niet in het gemeentelijk riool of het oppervlaktewater terecht gekomen. De auto stond op een vloeistofdichte vloer. Het afvalwater werd opgevangen in een speciale olieafscheider van het tankstation.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button