EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Albert Heijn en Jumbo vanaf 31 maart uur langer open

Zwolle – De supermarktfilialen van Albert Heijn en Jumbo blijven vanaf volgende week woensdag tot 21.45 uur open. Dat meldt het ANP dinsdagavond.

Dinsdagavond liet demissionair premier Mark Rutte (VVD) op een persconferentie weten dat de avondklok verlaat wordt van 21.00 naar 22.00 uur. Dit heeft te maken met het ingaan van de zomertijd. Op dit moment sluiten de supermarkten om 20.45 uur hun deuren. Het Centraal Bureau Levensmiddelen, het CBL, laat weten het logisch te vinden dat supermarkten die normaal gesproken tot 22.00 uur open zouden zijn, nu ook weer langer open blijven. Volgens de koepelorganisatie van supermarkten zal het verruimen van de openingstijden ook bijdragen aan het voorkomen van de verdere verspreiding van het coronavirus, omdat mensen nog meer verspreid over de dag naar de supermarkten kunnen.

De latere avondklok heeft geen gevolgen voor de verkoop van alcohol. Door de coronamaatregelen wordt er na 20.00 uur geen alcohol verkocht

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button