Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Aankomende maandagavond en nacht verkeershinder Willemskade

Zwolle – Nutsbedrijven voeren van maandagavond 29 februari tot vrijdagochtend 18 maart werkzaamheden uit op de Willemskade in de avond- en nachturen. Het werk bestaat uit het verleggen van kabels en leidingen onder de rijbaan. De activiteiten die voor weggebruikers hinder veroorzaken vinden telkens plaats op maandag, dinsdag en woensdag van 19:00 tot 07:00 uur en op donderdag van 21:15 tot 07:00 uur. Het werk vindt tevens plaats op vrijdag 11 maart van 19:00 tot 07:00 uur. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Omleidingen

Nutsbedrijven voeren de avond- en nachtelijke werkzaamheden uit op de Willemskade tussen de spoorwegovergang en de kruising met de Westerlaan. In het werkvak wordt gedurende de werkzaamheden een tijdelijke doorgang voor het verkeer ingericht en ter plaatse aangegeven. Vanwege de (graaf)werkzaamheden wordt het verkeer op de Willemskade van twee rijbanen naar één rijbaan teruggebracht. Daarnaast worden de verbindingen met de Rieteweg en Westerlaan afgesloten. Het verkeer op de Blaloweg richting het NS-station dat normaliter via de Rieteweg rijdt, wordt doorverwezen naar de Katerdijk-Pannekoekendijk of de IJsselallee – Nieuwe Veerallee. Het verkeer op de Westerlaan wordt omgeleid via de Stationsweg, Burgemeester van Roijensingel en Emmawijk.

Kabels en leidingen

In de Willemskade liggen, mede door de telefooncentrale in de Parkstraat, een groot aantal telecomkabels. Maar ook kabels en leidingen van de overige nutsbedrijven zijn hier aanwezig. Om in het voorjaar van 2017 te kunnen starten met de omvangrijke reconstructie van de Willemskade, verleggen nutsbedrijven tussen februari en november 2016 de bestaande kabels en leidingen. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/willemskade.

Gerelateerde artikelen

Back to top button