BouwNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Plannen voor woon-werklocatie op oude Bierton locatie nagenoeg rond

Zwolle – Een woon- werklocatie voor mensen met een verstandelijke beperking (cliënten Frion) op de voormalige Bierton locatie in Zwolle is een stap dichterbij gekomen. Dat meldt wethouder Gerdien Rots in een brief aan de gemeenteraad. Het plan is om de oude Bierton te renoveren en twee nieuwe gebouwen met elk 26 woonzorgstudio’s te bouwen op het terrein. De Bierton locatie krijgt daarmee opnieuw een horecagelegenheid waar cliënten van Frion, de organisatie achter het plan, kunnen werken. De sloop is een tijd terug al gestart, maar het nieuwe plan moet nog wel goedgekeurd worden.

Daarom heeft deze  de afgelopen tijd ter inzage gelegen en er is één zienswijze ingediend door omwonenden. Zij maakten zich zorgen over de verkeersveiligheid en de privacy. De gemeente heeft daarom toegezegd om lage beplanting in de berm aan te brengen en de mogelijkheid te onderzoeken om de inrit te verplaatsen. Ook heeft Frion het plan aangepast door het bruggetje en het looppad aan de achterkant van het terrein te schrappen. Verder komen er geveltuintjes om te voorkomen dat fietsen tegen de bestaande bebouwing worden gestald.

Frion hoopt met het plan een prettige woon- en werkomgeving te creëren voor mensen met een verstandelijke beperking. De inloopavond die vorig jaar werd gehouden, trok veel belangstelling en positieve reacties. De gemeenteraad moet nog instemmen met het nieuwe bestemmingsplan voordat het plan kan worden uitgevoerd.

In elk van de twee gebouwen realiseert men 26 woonzorgstudio’s. De huidige Bierton behoudt de horecafunctie, waarin cliënten van Frion in de keuken of bediening hun dagbesteding hebben. Vanwege strijdigheid met het geldende bestemmingsplan en de behoefte aan maatwerk voor de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor de locatie wordt een nieuwe bestemmingsplan opgesteld.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button