112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

50-jarige Jumbo afperser vandaag voor de rechter

Zwolle / Groningen – De 50 jarige man die verdacht wordt van de afpersing van de Jumbo komt vandaag voor de rechter. De zaak dient voor de rechtbank in Groningen.

De man wordt ervan verdacht meerdere keren via bomdreigingen de Jumbo te hebben afgeperst.

Groningen

Het eerste incident vond plaats in de nacht van 8 op 9 mei bij de Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen. Daar werd een explosief aangetroffen, maar die kwam niet tot ontploffing. Drie weken later werd een knal gehoord bij de Jumbo aan het Overwinningsplein in Groningen. Hierdoor raakte een raam beschadigd door een explosief. Nog een week later werd een bommelding gedaan bij de Jumbo aan de Boumaboulevard in Groningen. De supermarkt werd ontruimd.

Zwolle felicitatiekaart

De dader verstuurde meerdere keren berichten naar de politie of naar Jumbo. Zo stuurde hij ook een felicitatiekaart met hierin een explosieve stof naar een Jumbo-filiaal in Zwolle.

Op 13 augustus werden grote delen van het onderzoeksdossier gepubliceerd. Het publiek werd gevraagd mee te rechercheren en deed dat met in totaal 641 reacties volop. Op dat moment dateerde het laatste contact met de dader van 29 juli. Vrijdagmiddag 9 oktober deed de dader een nieuwe poging tot afpersing. Op 13 oktober werd hij aangehouden.

De 50 jarige Groninger wordt poging tot afpersing en het tot ontploffing brengen van een explosief, en een poging daartoe ten laste gelegd.

Zijn 15 jarige zoon die ook betrokken leek bij de zaak wordt niet vervolgd, zo meldde het OM afgelopen week.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button