Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

4660 bezoekers voor Sassenpoort in 2016; openingstijden verruimd

Zwolle – De Sassenpoort in Zwolle trekt steeds meer geïnteresseerden die de middeleeuwse stadspoort willen bekijken. De Poortwachters, de vrijwilligers die de bezoekers ontvangen en rondleiden, haken daar op in door de openingsuren op de woensdagen te verruimen.

Vanaf 1 mei a.s. is de Sassenpoort elke woensdag én zaterdag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur.

“Nadat we vorig jaar meer vrijwilligers kregen zijn we op de zaterdagen al langer open gegaan. Datzelfde gaan we nu ook op de woensdagen doen, omdat we merken dat er steeds meer bezoekers in de stad komen,” kondigt Poortwachters-voorzitter Bert Helbers aan. Vanaf 1 mei a.s. is de Sassenpoort
daardoor elke woensdag én zaterdag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur.

Sassenpoort
Sassenpoort niet langer rijksmonument

De Sassenpoort heeft in 2016 het recordaantal van 4660 bezoekers getrokken, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder, en de aantallen laten ook in de eerste maanden van dit jaar weer een stijgende lijn zien.

De in 1409 voltooide Sassenpoort in Hanzestad Zwolle is de best bewaarde Nederlandse stadspoort. Niet voor niets staat het gebouw in de top-100 van de Nederlandse Unesco-monumenten en schittert de poort in miniatuurvorm in Madurodam! Voor de stad Zwolle is de Sassenpoort beeldbepalend. Op tal van uitingen van de stad verschijnt de poort prominent in beeld. Kijk voor meer informatie ook op en volg de poort ook op Facebook.

Op andere tijden dan de openingsuren op woensdag en zaterdag kan de poort worden gereserveerd voor het houden van bijeenkomsten, cursussen etc. Bovendien is de Sassenpoort een officiële en bijzonder fotogenieke trouwlocatie.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button