Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Nieuwe halte voor Deltionlijnen aan overzijde stationsplein Zwolle blijft

Zwolle – De tijdelijke bushalte aan de overzijde van het Stationsplein in Zwolle voor de Deltionlijnen blijft daar tot aan de verplaatsing van het busstation naar de zuidkant van station Zwolle. De studenten hebben hierdoor meer ruimte bij de halte, er kunnen grotere bussen worden ingezet en de frequentie kan omhoog. Daarmee verbetert de doorstroming en de veiligheid op het stationsplein. Dat hebben de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en Syntus vastgesteld na een proefperiode van bijna vier maanden.

21-meter Capacity-bus

Sinds begin dit jaar zet Syntus een gelede 21-meter Capacity-bus in naar het Deltion College. Deze bus heeft een capaciteit voor bijna 200 personen. Hiervoor is er een extra halte aan de overzijde van het Stationsplein aangelegd voor de lijnen 9 en 609.

 

Door inzet van verkeersregelaars en extra medewerkers van Syntus, kunnen de studenten gecontroleerd de weg oversteken en is de situatie voor fietsers overzichtelijker geworden.

Op verzoek van ABN AMRO is de bushalte een paar meter naar achteren verlegd, zodat de toegang tot het kantoor niet belemmerd wordt.

Met de verplaatsing van de bushalte en de extra bussen wilden de provincie Overijssel, gemeente Zwolle en Syntus de doorstroming op het (bus)station Zwolle en de veiligheid van de reizigers vergroten. De aanpassingen waren nodig omdat de laatste jaren het aantal reizigers, voornamelijk studenten en scholieren, op het busstation flink was gegroeid en naar verwachting de komende tijd nog verder groeit.

Busstation zuidzijde

Dat betekent dat de Deltionbussen op de huidige plek blijven halteren tot het moment dat het busstation definitief wordt verplaatst naar de zuidzijde van het NS Station in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button