Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

3 juli start de Landelijke Tuinvlindertelling

Tel de vlinders in je tuin voor onderzoek

Zwolle – Heb je wel eens een vlinder in je tuin aangetroffen? Vanaf zaterdag 3 tot zondag 25 juli gaat de Landelijke Tuinvlindertelling weer van start. In deze periode kun je alle vlinders tellen en dit aantal bijhouden.

Op een zonnige dag zijn er altijd vlinders in de tuin te vinden. In 15 minuten tijd kun je alle vlinders noteren die je ziet. Je kunt de telling doorgeven via de app Vlindermee.

In gevaar

Net zoals bij de Bijentelling, wordt de Tuinvlindertelling ook al jaren gehouden. Dit komt omdat het niet goed gaat met de vlinders. Volgens de Vlinderstichting is het aantal vlinders, bijen en andere insecten door jaren afgenomen. Organisaties willen hier graag iets aan doen, dus worden er tellingen georganiseerd.

De Vlinderstichting organiseert elk jaar de tuinvlindertelling. Door de telling wordt er een beter beeld geschetst hoeveel vlinders er in Nederland zijn.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button