VoorpaginaWeer

20 graden en schitterend voorjaarsweer op komst

zon en warmte

Zwolle- De dag begon vandaag behoorlijk grijs en vrij fris maar ondertussen maken ons op voor een aardige middag waarbij de zon heel af en toe doorbreekt en het kwik uiteindelijk weet op te lopen naar zo’n 15 graden. Prima weer dus maar nog lang niet zo mooi als het morgen zal worden. Waar de zon vandaag vooral verscholen is zien we haar morgen namelijk veel meer.

Het begint vannacht. Het klaart steeds meer op en het wordt een vrij heldere nacht. De temperatuur loopt met een zwakke NO’en wind vannacht snel terug naar een graad of 4 maar daarbij blijft het dus vrij helder. Een enkele mistbank valt niet uit te sluiten.

Morgen is het dan zover! 7 april wordt de dag dat we in grote delen van Nederland en zo ook in onze mooie stad voor het eerst over de 20 graden heengaan. In februari gebeurde het al in Limburg maar nu gaat het op veel meer plaatsen gebeuren.

Het is de hele dag behoorlijk zonnig met slechts enkele sluierwolken. Het wordt zo’n 20 of 21 graden. Voor de voetbalfans een prettige middag maar ook voor de mensen die erop uit trekken. Wandelen, fietsen en terrasjes pakken of genieten van de zon in de achtertuin kan allemaal.
De zonkracht ligt morgen tussen kracht 3 en de 4 waarbij je volgens het RIVM dus zelfs al kan verbranden na een half uur zon. Insmeren kan dus geen kwaad.

Zo’n mooie voorjaarsdag is er niet om de hele dag binnen te zitten dus als het even kan lekker genieten!

Weerman Jelle Muller

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button