KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Eerste Hulp bij versteende voortuinen

Huurders SWZ vergroenen samen met stichting Straatboer hun voortuin

Zwolle – De lente begint en de zomer is in aantocht. Dat betekent lekker buiten zitten en genieten van de tuin. Door de stenen te vervangen voor groen, wordt de tuin mooier, is er meer biodiversiteit en zorgt het voor verkoeling in warme zomers.

Om huurders hiermee te helpen is een mooie actie opgezet door Stichting Straatboer, de Gemeente Zwolle en SWZ. De komende maanden wordt iedere week in een Zwolse wijk de versteende voortuinen vervangen voor groen. Huurders van SWZ kunnen zich nog aanmelden!

Hoe werkt het?

Samen met bewoners gaat Stichting Straatboer aan de slag in de voortuin. Alle huurders van SWZ met een versteende voortuin mogen zich opgeven. Dit kan via www.swz.nl/straatboer. Daar staan ook de spelregels. Er is plek voor 100 tuinen. Na een half jaar komt een van de Straatboeren terug bij de huurders. Zij doen samen met hen het onderhoud. Ook geven zij tips en advies.

Sonja is een van de bewoners die meedeed aan het vergroeningsproject. “Ik vind het heel leuk dat jullie huurders zo ontzorgen, meedenken en we ook nog samen aan de slag kunnen. Ik ben ook blij met het zaaien van goudsbloemen tussen de vaste planten. Mijn vader had vroeger ook altijd goudsbloemen”.

Yvonne van Langen, wijkconsulent bij SWZ is ook blij met de actie. “Groene voortuinen dragen bij aan de leefbaarheid in de wijk. Het ziet er mooi uit, het is goed voor de afwatering en geeft verkoeling in de zomer. Heel leuk om te zien dat er al zoveel enthousiaste bewoners meedoen!”

Kijk voor meer informatie op www.swz.nl/tuinproject. De voorlopige planning staat op www.straatboer.nl/makeover.

Gerelateerde artikelen

Back to top button