112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

[Update] 14 verdachten georganiseerde hennepteelt aangehouden

Zwolle, Almelo, Vroomshoop – De Politie Overijssel heeft 14 verdachten aangehouden op 20 locaties in Zwolle, Almelo en Vroomshoop voor georganiseerde hennepteelt. De aanhoudingen werden gedaan na een rechercheonderzoek naar grootschalige hennepteelt- en handel. Er is door de politie beslag gelegd op 15 auto’s in bezit van de verdachten. Ook de belastingdienst liet nog eens beslag leggen op 10 andere auto’s.

Naar 145 auto’s die onderdeel zijn van de bedrijfsvoorraad van een autobedrijf wordt nog nader onderzoek gedaan.  Door de gemeente Almelo werden aan twee bedrijven voornemens tot sluiting aangekondigd. Op verborgen plaatsen werden ook geld en vermoedelijk XTC-pillen aangetroffen.

Aan de actie deden ongeveer 350 medewerkers van verschillende diensten mee. De leeftijd van de verdachten varieert tussen begin 20 tot eind 50.

In het onderzoek werkte de politie samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, de gemeente en specialisten van Defensie.

Aanpak van criminele netwerken

‘Het werk stopt niet bij het oprollen van een kwekerij. Het gaat om doorrechercheren en een integrale aanpak van criminele netwerken.’ De Taskforce aanpak georganiseerde hennepteelt, waarbij de eerdergenoemde partijen samenwerken, staat voor deze integrale aanpak.

Criminele organisatie

Politie en justitie bekijken samen met onder andere de Belastingdienst en gemeenten hoe een criminele organisatie het beste aangepakt kan worden. ‘Als het makkelijker is om deze op witwassen en door het afpakken van crimineel verkregen vermogen aan te pakken, dan doen we dat. Criminele organisaties moet je daar aanpakken waar ze het meest gevoelig voor zijn: crimineel verkregen vermogen.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button