112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadshagen krijgt ook Politiekids

Zwolle – De Politiekids komen naar Stadshagen. Het project dat een aantal jaren terug begon in de wijk Holtenbroek krijgt nu ook een vervolg in Stadshagen. Op 29 juni start in deze wijk een nieuwe groep. ‘De selectie voor de Politiekids in in volle gang’, zo meldt Alrik van den Berg van politieteam Zwolle West. Onlangs mochten de Kids uit Holtenbroek nog de ‘Koning bewaken’ op de Nieuwe Havenbrug tijdens Koningsdag.

 

Vaardigheden aanleren die politieagenten ook hebben

Met Politiekids kunnen kinderen kennis maken met het werk van de politie. Het is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar die in Holtenbroek en nu dus ook Stadshagen wonen. Ze kunnen gratis meedoen. In Politiekids leren kinderen vaardigheden aan die politieagenten ook bezitten. In de periode van een half jaar volgen kinderen op woensdagmiddag een programma waarin gewerkt wordt aan conditieverbetering, mentale en fysieke weerbaarheid, samenwerken in een team en positieve groepsvorming. Daarnaast gaan kinderen één keer per maand op pad samen met de politieagenten. Zij voeren dan een leuke, spannende preventieve actie uit in de wijk waar ze wonen.

Ieder half jaar krijgen weer nieuwe kinderen de kans om opgeleid te worden tot politiekid.

Landelijk initiatief

Politiekids is een landelijk initiatief . Het is een methode om een goede, vriendschappelijke en gezonde relatie op te bouwen met buurtkinderen en hun ouders. Met het aanreiken van heersende waarden en normen, wat ‘goed’ en ‘slecht’ is, kan er bewustwording worden gecreëerd bij kinderen (en ouders) zodat zij beseffen wat de gevolgen zijn van ontoelaatbaar gedrag in hun woonomgeving.

Tijdens de acties in de wijk met de Politiekids wordt er extra aandacht gegenereerd voor het onderwerp van die actie bij het publiek en bijkomend (groot) voordeel is dat de betrokkenheid van de bewoners groter wordt.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button