LifestyleNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

12 miljoen liter water op IJsbaan IJsvereniging WVF – Kaartverkoop morgen!

Afgelopen vrijdag is IJsverenging WVF  gestart met het laten onderlopen van de schaatsbaan in Westenholte. Er wordt maar liefst 12 miljoen liter water overgepompt vanuit de naastgelegen kolk.

Dhr. Rob Ruijsch, voorzitter van de vereniging, verklaart: ‘We hebben het nagerekend. Het is een behoorlijk stuk land dat moet worden voorzien van een halve meter water. Op sommige plaatsen is het zelfs 70 centimeter diep. Mensen van de IJsvereniging checken ieder dag of het goed gaat en harken het overgelopen gras weg, zodat het niet in het ijs komt.’

De ijsbaan heeft straks weer een 400 meter baan zodat ook officiële wedstrijden gereden kunnen worden. Mensen komen niet alleen vanuit Westenholte maar tegenwoordig ook vanuit Stadshagen en veel uit ’s Heerenbroek. De ijsbaan ligt in de luwte en is daardoor vaak sneller bevroren dan andere vijvers, kolken of de stadsgracht.

Dhr. Ruijsch vertelt: ‘Niet deze maar volgende winter zullen we een nieuw gebouwtje hebben. Een simpel gebouwtje waar mensen zich even kunnen opwarmen en naar de wc kunnen. En gewoon ouderwets koek-en-zopie, warme chocolademelk en snert. Dat past bij onze vereniging. Wij zijn een ouderwetse vereniging. We gaan ook gewoon nog bij de deuren langs om kaarten te verkopen’.

Hoeveel vorst er nodig is om de ijsbaan te laten bevriezen is mede afhankelijk van de wind. Als het windstil is en het vriest een beetje dan ontstaat er al snel een vliesje. Met 5 dagen vorst en overdag ook onder nul is de baan meestal wel bevroren. ‘Voor aankomende week zag ik al weer een minnetje op de Teletekst. En ook de wind komt uit het Oosten. Dat is gunstig. We wachten af’, aldus de voorzitter.

Op 15 december 2014 bestaat de IJsvereniging WVF 75 jaar! Ter ere van dit jubileum zal er op zaterdag 13 december 2014 een receptie plaatsvinden.

Kaarten kosten 4 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen. De kaarten kunnen morgen en overmorgen worden gekocht. Meer informatie via de link.

 

Kaartverkoop 27 en 28 november!!!

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button