KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

10 oktober feestelijke openingsdag Bewonerswerkplaats Ruusbroecstraat

 “een plek waar je kan ontmoeten, leren en meedoen”

Zwolle – Kom op dinsdag 10 oktober naar de opening van de bewonerswerkplaats aan de Ruusbroecstraat 205, te Zwolle! Travers Welzijn houdt samen met WijBedrijf Dieze, Buurkracht, ROVA, gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel voor deze gelegenheid een gezellige middag en avond van 16:00-20:30. De officiële openingshandeling wordt gedaan door de wethouder.

Ontmoeten, leren en meedoen

Travers Welzijn ondersteunt in de bewonerswerkplaats buurtbewoners die samen met buren iets willen organiseren in de wijk. Het is een plek waar je kan ontmoeten, leren en meedoen. Ook opent men er weer een Recyclehoek in de nieuwe bewonerswerkplaats. Hier staan, als aanvulling op de GRIP-wagen van ROVA, containers voor bijvoorbeeld piepschuim, CD’s, hard plastic en kleine elektrische apparaten. Samen met de Weggeefwinkel werkt de stad zo aan het hergebruiken van materialen.

Feestelijke activiteitenmiddag

Er is in de middag van 10 oktober veel te beleven zoals een springkussen, muziek, werken aan een kunstwerk samen met kunstenares Jacomijn Schellevis en gratis hapjes. De ROVA neemt een sjoelbak mee en het WijBedrijf Dieze komt met de Verduurzamingsbus. Ook is er een ruilmarkt, dus neem mee wat je graag aan iemand anders wilt geven. Wie weet kun je dit ruilen! Deze activiteiten duren van 16.00 tot 18.30.

Lokaal verzorgde avondmaaltijd

Tijdens het gratis avondeten om 18.30, gaan de buurtteams van Dieze-Oost en Dieze-West in gesprek over vergroenen van de wijk, recycling, samen wonen en community art. Saeed verzorgt lokaal de maaltijd.

Informatieavond

Om 19.30 wordt de dag afgesloten met een informatieavond over verduurzaming in Dieze. Buurtbewoners zetten zich in om de wijk klaar te maken voor een duurzame toekomst. Daarin zoeken zij verbinding met andere bewoners en partijen die zich hier voor inzetten. Tijdens de informatieavond vertellen zij over de collectieve isolatieactie en wijkverbetering, geschikt voor elk type huis en elke portemonnee.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren