Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

1.500 scholieren maken kennis met regionaal technologisch bedrijfsleven

Zwolle – Op 11, 12 en 13 december organiseert Jet-Net & TechNet in samenwerking met hogeschool Windesheim en Deltion College Career Day Noord. Ongeveer 1.500 vmbo, havo en vwo-leerlingen nemen deel aan dit evenement, dat plaatsvindt bij Deltion College in Zwolle.

Tijdens Career Day Noord krijgen de leerlingen de kans om verschillende technologische beroepen en bedrijven te ervaren. Zij bezoeken onder begeleiding van studenten van Windesheim en Deltion College meerdere stands, waarbij ze zelf aan de slag kunnen in verschillende workshops.

Bewuste studie- en carrièrekeuze

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen er de komende jaren voor dat er volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Daarom werken er binnen Jet-Net & TechNet honderden bedrijven en scholen samen, om leerlingen en docenten in contact te brengen met contexten uit het technologisch bedrijfsleven. Op deze manier worden de leerlingen geïnspireerd tot het maken van een bewuste studie- en carrièrekeuze.

Tijdens de Career Day worden per dag 21 workshops ingevuld door bedrijven die zijn aangesloten bij het netwerk, maar ook veel nieuwe bedrijven. Op deze manier doen de leerlingen een divers beeld op van technologische beroepen en studies en kunnen zij meerdere bedrijven in één dagdeel leren kennen.

Ook voor vmbo-leerlingen

Dit jaar is de Career Day voor het eerst ook toegankelijk voor vmbo-leerlingen die interesse hebben in techniek. De uitdaging is om deze interesse verder uit te bouwen, weet Petra Lambert, regiocoördinator Jet-Net & TechNet. “De bedrijven in onze regio hebben een grote vraag naar mbo’ers met een technische opleiding. Zij nemen dus ook graag deel aan de Career Day om op deze manier vmbo-leerlingen te kunnen inspireren.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button