EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse theaters neemt horeca exploitatie Koperen Kees van Sander Dol over

Zwolle – Per 1 juli 2019 draagt Sander Dol, uitbater van de horeca in Theater de Spiegel en restaurant Koperen Kees, de exploitatie over. Zwolse theaters kijkt uit naar het creëren van een levendige ontmoetingsplek op deze mooie locatie. Een nieuwe hotspot voor onze mooie stad Zwolle naast het Noordereiland. “Deze plek moet zo vitaal en levendig worden dat deze omgeving een grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers van ver buiten Zwolle en vooral voor onze eigen inwoners”.

Commerciëler gaan werken

“Om onze ambities op de langere termijn waar te kunnen blijven maken is ook financieel duurzaam beleid van onze theaters van belang, we zullen in meerdere mate commerciëler moeten gaan werken. Er worden door onze gasten steeds hogere eisen gesteld aan ons moderne theater. Dit vereist op vele vlakken creatieve inzichten, lef en durf. Vanuit dit idee zijn we ook aan het nadenken over onze horeca. Café Foyé in Schouwburg Odeon is een groot succes. Een dergelijke dynamiek willen we ook verder uitbouwen in Theater de Spiegel. Omdat ik wist dat Sander Dol aan het nadenken was over verdere toekomstplannen zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Het resultaat was er eigenlijk sneller dan gedacht. En tot beider tevredenheid”. Aldus Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters.

Omdat ik wist dat Sander Dol aan het nadenken was over verdere toekomstplannen zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Het resultaat was er eigenlijk sneller dan gedacht. En tot beider tevredenheid Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters

Foto’s © Peter Denekamp – Archieffoto Wensboom bijeenkomst Koperen Kees

Zwolse theaters wil een ontmoetingsplek zijn waar ideeën gedeeld kunnen worden over hoe we samen willen leven. De podiumkunsten inspireren ons tot die gesprekken. Het theater biedt zuurstof voor de geest, we willen ons publiek inspireren en verrassen met hoge kwaliteit en divers aanbod. Ook willen we werken aan de toegankelijkheid van onze theaters. Onderdeel van deze ontmoetingsplek is de horeca die moet kunnen inspelen op de wensen van onze gasten. Er is ambitie om op alle aspecten van het theater zoals Programmering, Marketing, Techniek, Sales en Horeca een nog centralere rol in te nemen in het culturele aanbod van Zwolle en de regio.

Ik ga in ieder geval verschillende projecten voor Zwolse theaters en de stad organiseren, daarnaast wil ik actief bezig gaan met een uitgave over de ontstaansgeschiedenis en historie van de Zwolse horeca. Leuke dingen allemaal, daar heb ik zin in Sander Dol

 

“Iedereen die mij kent weet dat ik meestal na 6 à 7 jaar wat onrustig wordt en ‘verderop’ wil”, zegt Sander Dol (uitbater van horeca De Spiegel en Koperen Kees). “Na 33 jaar horeca in vele facetten wordt het tijd de bakens weer eens te verzetten. Jezelf opnieuw uitvinden noemt Rob Zuidema dit. Misschien had ik dat over 1 à 2 jaar in de planning, maar de wens, het gevoel en het aanbod kwamen nú bij elkaar. En zoals een Oudhollands spreekwoord zegt ‘ je moet het ijzer smeden als het heet is’. Er staan vele kleinere en grotere projecten op mijn ‘ to-do-lijstje’. Ik ga in ieder geval verschillende projecten voor Zwolse theaters en de stad organiseren, daarnaast wil ik actief bezig gaan met een uitgave over de ontstaansgeschiedenis en historie van de Zwolse horeca. Leuke dingen allemaal, daar heb ik zin in. Voor nu – per 1 juli a.s. – draag ik graag mijn hart, en ziel en zaligheid van dit bedrijf over aan een ongetwijfeld dynamisch team mensen en wil vanaf deze plaats alle collega’s, relaties en gasten bedanken voor hun contact en vriendschap”.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button